Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Dotze empreses i/o serveis turístics de Santa Susanna obtenen el distintiu SICTED

19 de juliol de 2017
  • Dotze empreses i/o serveis turístics de Santa Susanna obtenen el distintiu SICTED

19/07/2017. -Diversos serveis de la destinació de Santa Susanna, juntament amb nou empreses del municipi, han estat distingides amb el distintiu de compromís de qualitat turística del Sistema Integral en Destinació (SICTED).

 

Aquest reconeixement acredita que es compleixen els requeriments establerts en el manual i reconeix l’esforç de millora continuada de les empreses certificades.

 

El llistat de distingits Sicted al Maresme compta amb un total de 81 empreses i serveis turístics, dels quals 12 són de Santa Susanna.

 

Els distingits són: l’Oficina de Turisme, Platja de Llevant, Policia Local de Santa Susanna, Masia Can Rosich, Activ Natura Outdoor, Hotel Alhambra, Hotel Caprici Verd, Hotel Florida Park, Hotel Indalo Park, Aqua Hotel Onabrava & Spa, Aqua Hotel Montagut Suites i Aqua Hotel Aquamarina & Spa.

 

Per aconseguir aquest distintiu, les empreses han hagut de fer un treball d’adaptació de les seves infraestructures i justificar el compliment d’un manual de bones pràctiques. La certificació esdevé ara una eina de treball per unir esforços entre el sector públic i el privat, millorar la imatge i la qualitat dels serveis, i homogeneïtzar l’oferta de la destinació.

 

Mirant cap a un futur sostenible amb Biosphere

Durant 10 anys, a la província de Barcelona s’ha implantat el SICTED, de cara a l’any vinent, la Diputació de Barcelona aposta pel certificat Biosphere.

 

Biosphere Responible Tourism es la marca que reconeix a les certificacions que cumpleixen amb el Sistema de Turisme Responsable que atorga l’Institut de Turisme Responsable (ITR), entitat que va néixer  com a resultat de la Conferència mundial de Turisme Sostenible (1995) patrocinada per la UNESCO, la OMT i la Comissió Europea i que té com a objectiu principal promoure els principis de la Carta Mundial de Turisme Sostenible.

 

La ciutat de Barcelona i Catalunya estan certificades en Biosphere. La província de Barcelona vol fer un pas endavant i anar en la mateixa línia distingint les marques turístiques Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona.

 

La certificació Biosphere Destination es basa en un sistema de certificació que, a més d’establir criteris de qualitat i medi ambient, inclou requeriments de sostenibilitat com la responsabilitat social, la conservació dels béns culturals, la satisfacció de les expectatives dels turistes sobre el destí i la millora de la qualitat de vida de la població. Durant l’any 2017 està previst que la major part de les empreses i serveis turística de Santa Susanna distingits amb el SICTED, passin a ser certificats amb el distintiu Biosphere.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+