Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Els hotelers de Santa Susanna s’interessen per la regulació més avançada en pagaments online

21 de setembre de 2019

L’Auditori acull la jornada sobre els canvis que vol aplicar la Unió Europea per fer més segur l’ús de les targetes de crèdit per internet

 

El sector hoteler de Santa Susanna s’ha reunit a l’Auditori del Centre Cívic per rebre de primera ma tota la informació sobre els canvis legislatius i tecnològics que afectaran al pagament de serveis per internet. La Directiva Europea PSD2 marca uns criteris que s’hauran d’aplicar pròximament i que afectaran de ple el sector hoteler.

Organitzada pel Gremi d’Hostaleria del Maresme i amb el suport de l’Ajuntament de Santa Susanna, la jornada perseguia posar al dia i detectar com afecta al sector la normativa europea d’obligat compliment.

Es preveu que a mig termini no es podran fer càrrecs manuals a les targetes dels clients sense la seva validació, i això impactarà tant a nivell d’operativa del departament de reserves, ecommerce i recepció, com a nivell estratègic del departament comercial i revenue.

La data d’aplicació d’aquesta normativa era el 14 de setembre però hi ha una moratòria de fins a 18 mesos. Això significa que els hotels disposen d’aquest temps per adaptar les seves operacions a aquesta nova normativa i tecnologia.

Els encarregats d’explicar els canvis han estat els responsables de l’empresa Witbooking (Ventura Martí, director general, i Roger Callejà, director comercial), especialistes en motor de reserves per hotels i pioners des de 2015 en sistemes de pagament avançats. Han explicat la revolució en els cobraments online, i com els hotels han de deixar de tenir les dades de targeta de crèdit dels clients, sense perdre la capacitat de realitzar-los càrrecs (tokenització).

El comerç electrònic no és un tendència de futur, és una realitat implantada a tot el món que anirà a més. Cada vegada té més força i les vendes per la pàgina web dels hotels són una part molt important del negoci.

A la Unió Europea preocupa la seguretat de les transaccions online. Els ciber atacs són un gran problema que afecta tot aquells que fan comerç electrònic. Els atacs són cada cop més freqüents i perillosos i es fa indispensable aplicar criteris rigorosos en el tractament de les dades de les targetes de crèdit dels clients per no tenir greus problemes legals i econòmics.

L’alcalde, Joan Campolier, ha donat la benvinguda als participants i ha subratllat la importància del sector en l’economia del poble i la importància de mantenir el nivell de qualitat, rigor i seguretat, també en el camp online.