Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Nova temporada de Vies Braves a Santa Susanna

11 de juny de 2018
  • Nova temporada de Vies Braves a Santa Susanna
  • Nova temporada de Vies Braves a Santa Susanna

Santa Susanna estrena temporada de dinamitzacions a les Vies Braves el proper 16 de juny.

L’Ajuntament de Santa Susanna i Vies Braves han programat per aquest estiu un total de dotze activitats per a descobrir el litoral nedant. La proposta, s’adreça a tant nedadors d’aigües obertes experimentats com als qui es vulguin iniciar en aquesta pràctica i tenir un altre punt de vista del litoral. Totes aquestes activitats són gratuïtes i guiades per un monitor qualificat de Vies Braves.

Santa Susanna (Barcelona), 7 de juny de 2018. El municipi de Santa Susanna disposa des de fa 3 anys de dos itineraris marins Vies Braves homologats per la pràctica de la natació d’aigües obertes i el busseig amb tub. Un d’ells recorre platja de les Dunes, davant de la zona agrícola del poble. Té una longitud de 500 metres i una dificultat baixa i en el seu extrem sud hi ha la base nàutica de Santa Susanna. L’altre, connecta la Platja de les Dunes amb la de Llevant recorrent la totalitat de la Platja de les Caletes. Té una longitud d’un quilòmetre i una dificultat mitja. Les aigües de Santa Susanna son cristal·lines, temperades i de poca profunditat, motius pel qual les converteixen en l’enclavament ideal per a la pràctica de la natació en aigües obertes i l’snorkel.

 

Aquests itineraris marins estan senyalitzats i abalisats, per poder gaudir de les aigües obertes de forma segura. Amb l’objectiu de promoure les trobades per nedar en grup, iniciar-se en la natació en aigües obertes i/o practicar l’snorkel, Vies Braves organitza a Santa Susanna, una dotzena de dinamitzacions gratuïtes i per a tots els públics dirigides per monitors qualificats i formats.

 

La primera de les sessions de Natació guiada a les Vies Braves de Santa Susanna se celebrarà el proper 16 de juny i el dia 28 de juliol es farà la primera d’snorkelling. Les persones interessades en participar en aquestes sessions s’han d’inscriure de manera gratuïta i prèviament a la pàgina web de la via on volen fer l’activitat. En el cas de la via brava de les Caletes, les inscripcions s’han de fer via telemàtica al link  https://viesbraves.com/vies-costa-barcelona/via-brava-caletes/, i a https://viesbraves.com/via-brava-les-dunes , per les activitats prevists a la Via Brava de les Dunes.

És obligatori portar banyador i ulleres de natació i casquet de bany (en el cas de voler fer l’activitat d’snorkel caldrà que les ulleres siguin de busseig amb tub).

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, veu “una oportunitat, a través de les Vies Braves, d’apropar la gent del poble al mar, de promoure hàbits saludables i de fomentar la conscienciació ciutadana vers el medi ambient i el turisme responsable”.

Justament aquest any, la Càtedra de Salut de la Universitat de Girona i el DIPSALUT amb el suport de Vies Braves, han editat un pòster amb els beneficis de nedar al mar on es recorda que las seva pràctica activa el sistema immunològic i circulatori, regula la tensió arterial, augmenta la capacitat respiratòria, redueix el dolor crònic i les inflamacions i que millora la salut mental i emocional proporcionant una sensació general de benestar.

Vies Braves és una iniciativa única al món que a principis de 2017 va obtenir el prestigiós segell Biosphere Tourism, una distinció que l’ha convertida en la primera experiència marítima del món declarada sostenible.

Santa Susanna gaudeix del servei gratuït whatsapp Vies Braves amb un grup propi. En aquest enllaç hi ha tota la informació d’aquest servei gratuït: http://viesbraves.com/whatsapp-vies-braves/

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+