Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Platges obertes per a tothom, més vida comercial i restauració

1 de juny de 2020

 

Santa Susanna ha entrat aquest dilluns a la Fase 2 de desescalada. La regió sanitària a la qual pertany, la de Girona, compleix tots els criteris marcats pel govern de Catalunya i el d’Espanya.

A partir d’avui, es permet anar progressivament recuperant els espais comuns com la platja, comercials i social per anar recuperant la normalitat perduda amb la pandèmia de coronavirus.

Amb tot, l’Ajuntament recorda que cal respectar la distància mínima de seguretat de 2 metres i, quan calgui, portar la mascareta.

A partir d’avui es permet:

 • Grups socials: màxim 15 persones.
 • Platges: Es permet l’accés a tothom  per fer esport i per oci (bany i sol). Màxim grups de 15 persones sempre que no hi hagi contacte físic i mantenint distància de 2 metres entre usuaris, incloses les tovalloles i altres objectes personals. En el cas dels que convisquin junts, com famílies, no hi ha límit. Dutxes i rentapeus a l’aire lliure, WC, vestuaris i altres serveis públics similars, amb ocupació màxima d’1 persona, excepte acompanyant persones que necessitin assistència.

Reforç de neteja i desinfecció. Hamaques i altres similars d’ús compartit, s’han de desinfectar amb cada nou d’usuari.

Cal instal·lar cartells i altres elements d’informació de les normes de seguretat.

L’hostaleria i restauració a platges, incloses terrasses i similars, han de complir les mateixes normes de seguretat establertes per a la resta del sector de restauració i hostaleria.

Els negocis de motos aquàtiques, hidropedals i similars han de complir amb les mesures de seguretat previstes per al comerç minorista. Cada element s’haurà de desinfectar abans que l’utilitzi un nou usuari.

 • Hostaleria i restauració: consum dins el local, 40% de l’aforament, consum en taula i, preferentment, mitjançant reserva prèvia, no autoservei en barra. A les terrasses, aforament màxim del 50% i caldrà garantir les distàncies de seguretat.
 • Hotels i allotjaments turístics: reobertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístic sempre que no se superi 1/3 de l’aforament. Activitats d’animació o classes grupals màxim 20 persones, cal evitar l’intercanvi d’objectes, s’ha de fer preferentment a l’aire lliure amb distància de 2 metres o mascaretes.
 • Turisme actiu i de naturalesa: grups de fins a 20 persones.
 • Instal·lacions esportives:obertura de les cobertes, amb cita prèvia, torns horaris, límit del 30% d’aforament, es podran utilitzar els vestuaris. Els esportistes professionals sí que poden fer ús de les piscines cobertes o no cobertes.
 • Comerç general: sense límit de superfície, 40% d’aforament, si no es poden mantenir 2 metres de distància només 1 client dins el local. S’estableix un estricte protocol per a la desinfecció de l’establiment: mínim dues vegades al dia i disposició de gels desinfectants pels clients.
 • Mercats no sedentaris: 1/3 parades habituals.
 • Centres i parcs comercials: aforament màxim del 30% de les seves zones comunes i del 40% en cadascun dels establiments comercials, no permanència en zones comunes excepte trànsit, tancades les àrees recreatives com zones infantils, ludoteques o àrees de descans.
 • Parcs naturals: apertura amb limitació de l’aforament al 20%.
 • Piscines recreatives: cita prèvia, aforament màxim del 30% o inferior fins permetre 2 metres de distància de seguretat, horaris per torns, no dutxes ni vestuaris ni fonts d’aigua, neteja almenys tres vegades al dia.
 • Llocs de culte: aforament màxim 50%.
 • Cerimònies nupcials i altres celebracions religioses: a qualsevol instal·lació, aforament del 50% i fins a 100 persones a l’aire lliure o 50 en espai tancat.