Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna ho té tot a punt pel cap de setmana turístic “Catalunya, Hola Família”

30 de maig de 2019

La Dona d’Aigua de l’estany de Can Ratés és el personatge de llegenda protagonista de les activitats del 7 al 9 de juny.

(Consulteu les activitats programades a Santa Susanna aquí). 

Santa Susanna ho té tot a punt per tornar a viure un cap de setmana de turisme familiar al voltant del projecte “Catalunya, Hola Família”. Un total de 25 destinacions certificades per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i 120 empreses, s’encarregaran de donar forma a la gran acció promocional de turisme familiar del cap de setmana del 7 al 9 de juny. Durant aquests dies s’han programat unes 200 activitats a tot Catalunya pensades per gaudir en família amb un descompte del 50% i un 2×1 en els allotjaments.

 

El projecte aplega dues certificacions de qualitat de l’ACT: “Platja en família” i “Natura i muntanya en família”. El tema escollit que relliga el gruix d’activitats és el de “Viu una experiència de llegenda”, amb l’objectiu de fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. S’ha creat l’APP “Llegendes en família” que permetrà buscar i caçar, durant el cap de setmana, els éssers màgics creats per a l’ocasió i que s’amagaran a les platges, places, estanys i boscos de les 25 destinacions.

 

El personatge de llegenda de Santa Susanna és la Dona d’Aigua. Les dones d’aigua són éssers de la mitologia catalana que vivien en torrents, gorgs, salts d’aigua, llacs… i custodiaven les aigües dels boscos. A l’estany de Can Ratés hi vivia una d’elles. Segons explica la llegenda, les dones d’aigua impregnaven la natura amb la seva elegància i bellesa. Li donaven un toc de gràcia.

 

A més de Santa Susanna, les destinacions de costa participants són: Blanes, Calella, Calonge-Sant Antoni, Cambrils, Castelldefels, Castell-Platja d’Aro, El Vendrell, Lloret de Mar, Pineda de Mar, Roses, Salou, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Vila-seca-La Pineda Platja i Vilanova i la Geltrú. I les de natura i muntanya són Pirineus Noguera Pallaresa i Vall de Camprodon, La Vall de Boí, Les Valls d’Àneu, Berga, La Vall d’en Bas-Les Preses, Les Muntanyes de Prades i Els Ports.

 

L’any passat en la primera edició d’aquest projecte van participar 12.000 nens i nenes de tot Catalunya amb les seves famílies. Aquest macroprojecte de la Generalitat –en aquesta segona edició– compta amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, el Patronat de Turisme de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.