Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna presenta un nou projecte sobre “Patrimoni Cultural Torres de Vigia” a FITUR

21 de gener de 2019

Santa Susanna Turisme ha estat preparant de la mà d’experts en la matèria i amb el suport de la Diputació de Barcelona com a projecte innovador, un fulletó sobre el seu patrimoni cultural on es mostren les seves torres de guaita i una breu explicació sobre les mateixes.

 

Santa Susanna acull un gran patrimoni cultural entre les masies, les torres de guaita i el búnquer de la Guerra Civil. En aquest nou producte, només es recull una part del gran patrimoni que té Santa Susanna.

 

Les seves torres daten dels segles XVI i XV i són vestigis de l’època pirata on servien per protegir-se dels mateixos quan eren albirats navegant per les aigües del Mediterrani prop de la població de Santa Susanna. Així doncs, es van construir per vigilar i defensar-se dels ofensius pirates.

 

Tota la part del litoral del Maresme comptava amb grans torres a causa de la quantitat de pirates que banyaven la costa catalana en aquells segles.

 

Et volem proposar un pla! A dia d’avui, les torres encara estan en ús i les pots veure i fins i tot, alguna, visitar. Coneix el poble de Santa Susanna mitjançant una ruta que hem dissenyat perquè no et perdis res i coneguis tots aquests racons meravellosos que podràs fer tant a peu com en bicicleta i fins i tot realitzant rutes alternatives.

 

Partint del centre de Santa Susanna on s’alberga l’ajuntament, la primera parada serà Mas Galtés, una de les torres de guaita. És una torre de planta cilíndrica de propietat privada. Seguint la ruta, passaràs per la Paret d’en Ratés, Can Ratés, Can Bonet i, finalment, per la capella de Santa Susanna.

 

Aquest llibret és la gran aposta per part de Santa Susanna Turisme per presentar la propera setmana a la Fira Internacional del Turisme a Madrid el patrimoni cultural de les torres de guaita. Amb ell, s’aposta fermament per un patrimoni únic i exclusiu.

 

Si vols descobrir més, pots apropar-te a l’Oficina de Turisme de Santa Susanna a la teva visita per seguir llegint més sobre les curiositats i dades històriques sobre el patrimoni cultural torres de guaita i començar a fer les rutes que et proposem. També pots llegir-lo aquí per organitzar la teva visita a Santa Susanna i saber més del que veuràs.

 

Mapa Patrimonio Cultural