Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna programa 11 activitats gratuïtes per descobrir el litoral nedant aquest estiu

14 de juliol de 2017
  • Santa Susanna programa 11 activitats gratuïtes per descobrir el litoral nedant aquest estiu

Un monitor qualificat de Vies Braves guiarà els participants per itineraris marins senyalitzats i abalisats

 

13.07.2017.- L’Ajuntament de Santa Susanna i Vies Braves han programat per aquest estiu un total d’onze activitats per descobrir el litoral nedant. Estan dirigides tant als que ja tinguin experiència nedant en aigües obertes com als qui es vulguin iniciar en aquesta pràctica i tenir un altre punt de vista del litoral. També hi ha programades sessions d’snorkel (busseig amb tub). Totes aquestes activitats són gratuïtes i guiades per un monitor qualificat de Vies Braves.

 

Santa Susanna compta amb dues Vies Braves (Les Dunes, de mig quilòmetre, i Les Caletes, d’un quilòmetre). Aquests itineraris marins estan senyalitzats i abalisats, per poder gaudir de les aigües obertes de forma segura. Amb l’objectiu de promoure les trobades per nedar en grup, iniciar-se en la natació en aigües obertes i/o practicar l’snorkel, Vies Braves organitza sessions de dinamització gratuïtes i per a tots els públics dirigides per monitors qualificats i formats. Vies Braves és una iniciativa única al món, que amplia l’oferta esportiva, lúdica i pedagògica del municipi. Des de la vessant turística de municipis com Santa Susanna, les Vies Braves aporten un producte diferenciador, de qualitat i sostenible.

 

La primera d’aquestes sessions a Santa Susanna va tenir lloc ahir, amb una eco-nedada, que combina la pràctica esportiva amb la vessant ecològica i de conscienciació sobre la necessitat d’un turisme responsable. “És el moment de prendre consciència de la necessitat de preservar el medi natural i de fer-ne un ús responsable. En l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament volem divulgar i remarcar més que mai el respecte cap al mar”, explica l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier.

 

La resta d’activitats estan previstes pels pròxims dies 15, 18, 25 i 26 de juliol i 2, 5, 8, 9, 12 i 29 d’agost i es poden consultar totes en aquest enllaç: http://bit.ly/ViesBravesSantaSusanna. Les persones interessades en participar en aquestes sessions s’han d’inscriure prèviament a la pàgina web (sense cost). És obligatori portar banyador i ulleres de natació i casquet de bany (en el cas de voler fer l’activitat d’snorkel caldrà que les ulleres siguin de busseig amb tub).

 

Sobre Vies Braves

Vies Braves és la primera experiència marítima del món catalogada com a sostenible. Ho certifica el segell Biosphere atorgat per l’Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l’Organització Mundial de Turisme. Es tracta d’una iniciativa pionera al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona.

 

A la Costa Brava hi ha 14 Vies habilitades aquest estiu que pertanyen als municipis de Portbou, Colera, Llançà, El Port de la Selva, Cadaqués, Pals, Palafrugell, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa i Lloret de Mar. A Costa Barcelona n’hi ha 9 més entre les Vies de La Baells, Santa Susanna, Calella, Sitges i Barcelona ciutat. En total més de 24 quilòmetres de carrils marins, amb longituds d’entre 0,3 i 2 Km, d’accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l’snorkel. La majoria dels itineraris estan abalisats de maig a octubre i disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les

característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat…), a més d’indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. El panell incorpora també recomanacions d’ús i seguretat.

 

El projecte Vies Braves es va iniciar el 2014 a les comarques de Girona amb deu itineraris en vuit municipis de la Costa Brava. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el nedador d’aigües obertes i ambaixador de la Costa Brava, Miquel Sunyer, i l’empresa TechnojetSwim, especialitzada en material tècnic d’entrenament aquàtic, impulsen aquesta iniciativa públicoprivada.

A la demarcació de Barcelona, el projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, promotora també de la iniciativa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+