Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna rep un guardó per l’augment del reciclatge de vidre

21 de març de 2016

Ecovidrio reconeix amb el premi ‘Iglú Verd’ l’Ajuntament de Santa Susanna per haver augmentat un 13% la taxa de reciclatge de vidre aquest estiu

L’Ajuntament de Santa Susanna ha estat guardonat amb el premi ‘Iglú Verd’ que dóna Ecovidrio als municipis que han aconseguit superar l’objectiu de reciclatge de vidre marcat per l’entitat dins del seu ‘Pla Estiu 2015’. En concret, el municipi ha recuperat 159.938 quilograms de vidre durant els mesos d’estiu, un 13% més que l’any 2014.

L’Ajuntament de Santa Susanna va iniciar el passat mes de juliol una campanya per incrementar la recollida selectiva de vidre dirigida a grans productors, especialment hotels i locals d’oci i restauració, que en un municipi turístic com Santa Susanna produeixen grans volums de residus durant la temporada turística. En concret, la campanya va consistir en ampliar la recollida de vidre durant els mesos d’estiu, instal·lar 30 nous contenidors decorats amb motius estiuencs i lliurar 128 cubells amb rodes adaptats a les necessitats d’aquests establiments, a més de dur a terme campanyes informatives i de sensibilització per recordar la importància del reciclatge.

Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge de tots els residus d’envasos de vidre a Espanya. Des del 1998 treballa per incrementar la taxa de reciclatge de vidre per preservar el medi ambient i contribuir a un desenvolupament sostenible i ho fa amb la col·laboració de la indústria, les administracions públiques, les companyies envasadores i la de tots els ciutadans. Segons les dades de reciclatge de  Santa Susanna de 2014, els habitants del municipi van reciclar en total 246.029 quilograms de vidre, és a dir, cada ciutadà va reciclar de mitjana 74,71 kg. Actualment Santa Susanna compta amb 41 contenidors de reciclatge de vidre instal·lats.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el proper dilluns 14 de desembre a Santa Susanna i hi assistiran representants de l’Ajuntament, d’Ecovidrio i del Consell Comarcal del Maresme. En el mateix acte, Ecovidrio també lliurarà el regal que sortejava entre tots els establiments adherits a la campanya i que ha estat per a un negoci de Santa Susanna.

[ssba]