Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna, una destinació de turisme familiar a l’acció “Catalunya, Hola Família!”

6 d'abril de 2018

Ahir, 4 d’abril, l’Octavi Bono, director general de Turisme, i en Xavier Espasa, director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) van presentar la gran acció promocional del turisme familiar, “Catalunya, Hola Família!”.

En col·laboració amb els ens de promoció territorial i 24 destinacions de turisme familiar certificades per l’ACT, s’han organitzat dos caps de setmana amb més de 150 activitats lúdiques i culturals per gaudir en família. Hi estan implicades 223 empreses i equipaments turístics familiars d’arreu de Catalunya.

“El 30% del turisme que ve a Catalunya és familiar, xifra que arriba al 40% durant els mesos d’estiu. Si ens fixem en la despesa, el turisme estranger que va viatjar en família a la nostra destinació del 2017 va generar 4.000 milions d’euros”, va destacar el director general de Turisme.

A més de promocionar un dels productes clau en l’estratègia turística catalana, amb l’acció “Catalunya, Hola Família!”, l’ACT preten contribuir en la desestacionalització, destacar la qualitat i la diversitat de l’oferta especialitzada en famílies.

Per aquesta primera edició, que se celebrarà durant el cap de setmana del 20 al 22 d’abril, la temàtica escollida ha estat “Llegendes en família”. En aquest sentit, s’ha creat l’app “Llegendes en família” que permetrà buscar i caçar els éssers màgics creats per l’ocasió.

Concretament, Santa Susanna comptarà amb la imatge d’una Dona d’aigua. Les dones d’aigua també conegudes com encantades o goges, són éssers de la mitologia catalana que vivien a gords, torrents, salts d’aigua… i custodiaven les aigües dels boscos. Segons s’extreu d’un compte, a l’estany de Can Ratés hi havia una que impregnava la natura amb la seva elegància i bellesa.

Catalunya, Hola Família

Amb l’arribada del bon temps, per exemple, teixien la primavera. Cosien branques robustes i profundes arrels als arbres, dispersaven les llavors per l’aire i feien florir unes flors encisadores plenes d’aroma. Mentre treballaven però, no se les podia destorbar. Si algú gosava molestar-les o fer massa el tafaner podia acabar capbussat a la font de l’oblit, on podia perdre la memòria, o convertit en una pedra durant una estona. Si us acosteu a Can Ratés, potser la veieu feinejar per l’estany, però no les distragueu o ja sabreu com acabareu.

Activitats

Aquest cap de setmana serà especial per Santa Susanna. Es podrà gaudir de dues activitats en família, així com obtenir descomptes especials en allotjaments i activitats.

Durant els dies 20, 21 i 22 d’abril es podrà fer lliurament una gimcana familiar per Santa Susanna. Serà un total de 10 proves per tota la població amb sortida i arribada des de l’Oficina de Turisme. La duració serà de dues hores on la família podrà gaudir d’una estona única i divertida gratuïtament.

El diumenge 22 serà, també, taller i  Diada Castellera. Es realitzarà un taller per part dels Castellers de l’Alt Maresme pels més petits i, seguidament, tres colles castelleres, Castellers d’Alt Maresme, Castellers Sagals d’Osona i Castellers de Sant Adrià del Besòs  unes 250 persones, es reuniran al passeig per realitzar castells de fins a 7/8 d’alçada.

Queda’t a dormir

Per altra banda, Aqua Hotel Onabrava & Spa, Hotel Florida Park, Aqua Hotel Aqua Marina & Spa i la Casa Rural Can Rosich realitzaran descomptes especials per tothom que s’hi vulgui allotjar durant aquest cap de setmana. Activ Natura oferirà el 50% de descompte en les seves activitats i el trenet local “Cuc” oferirà gratuïtat per a nens i nenes (entre 4 i 7anys ) una per a cada adult .

El cap de setmana del 20, 21 i 22 és una molt bona oportunitat per divertir-se i gaudir en família amb el pla “Catalunya, Hola Família!” a Santa Susanna.

Més informació Oficina de turisme Santa Susanna Avinguda del Mar Mercury Village s/n Davant estació tren.08398 Santa Susanna tel.93 767 90 08 . Horari de dilluns a div. De 9:00 h a 13:30h. dissabtes i diumenges de 10:00 a 14:00h. correu electrònic : oi.turisme@stasusanna.org

 

[ssba]