Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Visita Torres a la Vista! i souvenirs locals

18 de setembre de 2018
  • Visita Torres a la Vista! i souvenirs locals

Santa Susanna és un vestigi dels constants atacs pirates que va patir la Costa Catalana dels segles XV i XVIII. Els habitants de Santa Susanna van construir grans torres i van fortificar les seves cases per poder protegir-se d’aquests perills. Des de les torres podien veure el mar i alertar de l’arribada dels pirates.

Algunes d’aquestes torres encara es mantenen en peu i és possible visitar-les, endinsar-se en alguna d’elles i respirar el món pirata.

Actualment hi ha 6 d’aquestes torres al municipi de Santa Susanna.

Can Ratés és una masia que compta amb una torre de refugi. Està adossada a ella i era on es trobaven els estables.

Mas Galter va ser una altra de les torres de planta cilíndrica i retallada per la part alta. Actualment és de propietat privada.

Can Bonet d’Avall té una torre de planta quadrangular datada del segle XV. S’estima que es van realitzar reformes en 1805 on es va modificar la part alta.

La Torre Montagut també és de planta rectangular i és la torre 213 de la línia de torres de telegrafia òptica civil del ramal de Barcelona a la Jonquera. És una torre semblant a l’anterior però sense la restauració realitzada.

La Torre del Mar situada a l’Avinguda del Mar és de model cilíndric i actualment és l’estació del municipi de Santa Susanna.

La Torre Vall Xirau, Tot i estar situada dins de d’1 Propietat privada, és olla ver su planta cilíndriva datada del segle XVI.

 

Des de l’Oficina de Turisme de Santa Susanna s’ofereix la possibilitat de realitzar una visita guiada a diferents torres, conjuntament amb les pintures de l’església i la Masia de Can Ratés. Al final, s’ofereix una degustació de productes locals que no et deixaran indiferent. El temps aproximat d’aquesta ruta és de 1.30h.

Emporta’t el record més original d’aquesta visita i de les teves vacances a Santa Susanna amb els productes artesanals. Un total de 5 peces que mantenen com a element principal la Torre de Can Ratés, símbol que resumeix l’essència de Santa Susanna. 3 models diferents de collarets i el souvenir que mai falla, el regal perfecte per recordar les teves vacances, un imant. Com a últim element i més especial, una capseta en forma de la Torre de Can Ratés. Un regal decoratiu que cada vegada que ho vegis, et farà recordar les teves magnífiques vacances. Pots veure els productes aquí

 

Per a més informació, reserves de la visita guiada i adquirir qualsevol d’aquests souvenirs, estan disponibles a l’Oficina de Turisme de Santa Susanna situada a l’Avinguda del Mar. Segur que no et penediràs!

[ssba]