L’Oasi del mediterrani

#VisitSantaSusanna

NOTÍCIES

L’Ajuntament posiciona Santa Susanna com a destinació d’esdeveniments

Organitza unes jornades sobre les tendències del sector del turisme de negocis que reuneix a més de 80 professionals de tota la cadena de valor ​

Veure més

L’Ajuntament ha organitzat la jornada “Tendències del sector de meetings i esdeveniments” en el marc de la presentació del programa Santa Susanna Meetings & Events que persegueix promocionar Santa Susanna com a destinació d’esdeveniments. Les sessions s’han fet a l’Hotel Atzavara.

La jornada ha comptat amb més de 80 participants amb empresaris turístics, gestors d’equipaments, espais singulars, empreses d’activitats i tècnics municipals de la zona d’influència de Santa Susanna així com de professionals del sector MICE (negocis) de l’àrea metropolitana Barcelona.

En paraules de l’organització, la jornada ha estat un espai enriquidor per explorar les tendències, els desafiaments actuals i el potencial del sector d’esdeveniments corporatius, esportius i de tota la resta de sectors que organitzen esdeveniments i trobades en destinacions turístiques com Santa Susanna.

Els ponents de la jornada han estat José Aguarod, cofundador del Grupo EventoPlus; Isabel Ruiz, tècnica turisme reunions de la Diputació de Barcelona; Andrés de la Dehesa, president AFYDAD Spain is Sport, Associació Espanyola de Fabricants i Distribuïdors de Material Esportiu; Victor Ariño, CEO d’Albasound; Mireia Ros, Membership Director del Iberian Chapter de l’Associació Meeting Professional International; Albert Balcells, CEO d’Ocisport; Albert Roca, responsable del Maresme Film Commission; Carles Gilibets fundador de l’agència Vadecom; Espe Iglesias, cofundadora de GenEthico; Mònica Molina, Consultora externa del Global Destination Sustainable Movement; Sònia Serracarbassa, Directora del Catalunya Convention Bureau; i Ivan Capdevila, Director de La Nomàdica.

Tancar

Santa Susanna aplega la reunió del comitè executiu de la International Sports Press Association

És la primera trobada presencial de la nova direcció de l’organització de premsa esportiva més important del món que vetlla per la qualitat i el treball del periodisme especialitzat

Veure més

Els membres del Comitè Executiu de la International Sports Press Association (AIPS) han escollit Santa Susanna per fer la primera reunió presencial des que van ser elegits, l’octubre del 2022, en el darrer congrés de l’entitat celebrat a Roma. Durant quatre dies (de l’11 al 14 de febrer), els membres de l’AIPS debaten el futur d’un sector, el de la premsa esportiva, que crea opinió i mou força recursos econòmics.

A la sessió inaugural de la trobada, l’alcalde Joan Campolier els va traslladar la satisfacció de Santa Susanna per haver estat elegida per ser la seu d’una reunió d’aquestes característiques. Els va explicar que el poble té en la natura, el turisme, la innovació i la sostenibilitat els seus grans pilars estratègics de futur.

El president de l’AIPS, l’italià Gianni Merlo, va destacar que Santa Susanna és un bon indret per treballar en debats tan importants com els nous estatuts de l’associació. I, per últim, Rafael Santonja, president de l’IFBB i un dels organitzadors de l’esdeveniment, va remarcar el potencial de Santa Susanna per acollir grans certàmens.

Tancar

Una delegació de l’Ajuntament viatja a Tel-Aviv per enfortir la vinculació amb Israel i promocionar Santa Susanna

L’alcalde, Joan Campolier, la regidora, Sílvia Vives, i el tècnic de Turisme, Marc Juanola es reuniran amb els responsables de la federació sindical Histadrut

Veure més

El mes de maig de l’any passat, Santa Susanna va encetar una col·laboració amb la principal federació de sindicats d’Israel, Histadrut, perquè els seus afiliats coneguessin el model de transformació urbanística del municipi i la seva compatibilitat amb el desenvolupament turístic i el respecte i protecció del sector agrícola. Des d’aquell moment i fins ara, un total de 1.050 israelians ja han visitat el poble, repartits en 21 grups d’una cinquantena de persones. És la primera fase d’un projecte que haurà acabat portant al municipi al voltant de 6.000 israelians procedents de l’àmbit econòmic, educatiu, de la salut, entre altres. Es tracta d’un col·lectiu de persones amb gran capacitat de crear opinió al seu país i que permet donar a conèixer Santa Susanna.

Per aprofitar encara més la finestra que ha obert la relació amb Histadrut i reforçar i ampliar els llaços amb Israel, l’alcalde Joan Campolier, la regidora Sílvia Vives, i el tècnic de Turisme, Marc Juanola, s’han desplaçat a Tel-Aviv. És la primera etapa d’una estada de tres dies que els portarà, a més, a les ciutats de Jerusalem i Haifa, i a la regió de Galilea.

Els seus amfitrions són els màxims responsables del sindicat Histadrut. Amb ells, Campolier, vol explorar noves col·laboracions que passin, entre altres, per convertir Santa Susanna en una destinació dels col·lectius a qui representen.

Histadrut, la Federació General del Treball d’Israel, s’encarrega dels assumptes professionals i econòmics d’aproximadament 800.000 treballadors: sindicació dels treballadors, representació dels treballadors, negociació i signatura de convenis col·lectius per millorar les condicions i garantir la seguretat laboral en el lloc de treball, promoció dels drets de pensions i preocupació pel futur de treballadors, drets de les dones, pensionistes i més.

La Histadrut compta amb 28 sindicats sectorials i professionals, i 29 oficines a tot el país.

Tancar

Santa Susanna obté el nombre més gran de segells Biosphere del Maresme a la sostenibilitat turística

L’han aconseguit 11 empreses i serveis, a més de l’Ajuntament i de la Platja de Llevant, el que representa un reconeixement a l’esforç del municipi per fer les coses bé

Veure més

Santa Susanna ha tornat a convertir-se en el municipi del Maresme més distingit amb el segell Biosphere a la qualitat i sostenibilitat turística. Aquest any, n’ha aconseguit 13 –un més que l’any passat—la qual cosa representa un reconeixement a l’aposta de l’Ajuntament i dels serveis i empreses del poble per fer les coses bé.

En un acte celebrat dijous passat a Pineda de Mar, van rebre la certificació Biosphere: AQUA Hotel Aquamarina & Spa; AQUA Hotel Montagut Suites; AQUA Hotel Onabrava & Spa; Atzavara Hotel & Spa; Hotel Alegria Caprici Verd; Hotel Alegria Mar Mediterrània; Hotel Tahiti Playa & Suites; Masia Can Rosich; Santa Susanna Chic Apartments; el Cuc de Santa Susanna; Platja de Llevant; Oficina de Turisme de Santa Susanna; i l’Ajuntament de Santa Susanna. Després de Santa Susanna els municipis que més distincions van obtenir són el Masnou (11); Pineda de Mar (10); i Calella (9).

A tot el Maresme, han rebut el certificat Biosphere un centenar d’empreses. El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, va recordar que la certificació Biosphere va més enllà d’un distintiu, és una manera de fer que cala en tota l’organització. Arnó va agrair el suport de la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Instituto de Turismo Responsable.

https://costadebarcelonamaresme.cat/ca/qualitat/biosphere

Tancar

Santa Susanna participa en el blog trip esportiu que ha realitzat l’Agència Catalana de Turisme al Maresme

Santa Susanna ha promocionat la destinació turística en el blog trip esportiu que ha portat a terme l’Agència Catalana de Turisme al Maresme i a la ciutat de Barcelona en motiu de la celebració de la Zurich Marató Barcelona del diumenge 19 de març.

Veure més

Es tracta d’un blog trip amb dos influencers brasilers especialitzats en el món del running que creen continguts a les xarxes socials sobre competicions esportives d’alt nivell com curses i maratons i fan recomanacions sobre productes esportius i material tècnic.

Els perfils dels influencers són Gustavo Lourenço Maia (@rungustavorun) i el seu Programa Folego (@programafolego) i Maico Rodrigues Geretii (@canalcorredores). Tenen els seus perfils de xarxes socials tant a Instagram com a Youtube amb un gran volum de seguidors d’arreu del món.

En aquesta ocasió, han tingut la oportunitat de conèixer Santa Susanna a través d’una ruta guiada en bici pel terme municipal i conèixer els recursos d’interès turístic de l’entorn. Han pedalejat per tot el tram urbà, la zona turística i per algunes de les rutes btt que disposa el municipi a la zona del pre Parc del Montnegre. D’aquesta manera, han pogut visitar les instal·lacions esportives municipals i obtenir una visió general de Santa Susanna.

Aquesta difusió ha estat possible gràcies a l’Agència Catalana de Turisme i de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Susanna i el Consorci de Turisme del Maresme i de les empreses participants.

Tancar

ESDEVENIMENTS SANTA SUSANNA

Definit el programa del Bike Show Santa Susanna 2023

Els propers dies 20 i 21 de maig, Santa Susanna tornarà a ser la capital de ciclisme amb un festival amb activitats esportives adreçades a tots els amants de la bicicleta. Cross-country, gravel, e-bikes i activitats familiars per gaudir d’un cap de setmana esportiu en una ubicació privilegiada.

Veure més

L’Ajuntament de Santa Susanna reafirma novament l’aposta per l’esport i, en aquest cas, pel ciclisme amb una proposta atractiva pels ciclistes nacionals i internacional sota l’eslògan “El millor ciclisme de muntanya, a la vora del mar”.

La programació d’enguany segueix la línia de l’edició passada amb un cartell ampli d’activitats que fan de l’esdeveniment una jornada molt atractiva per a tots els amants de la bicicleta.

El dissabte dia 20 s’iniciarà amb la Super Cup Youth, un circuit de BTT no competitiu obert a tots els nens i nenes que s’iniciïn i vulguin conèixer i formar part de la comunitat. A continuació, es portarà a terme la Gravel Ride Tour, una ruta circular de 65 km fins al massís del Montnegre a 615 metres sobre el nivell del mar, amb poca dificultat tècnica i per pistes forestals en bon estat. Seguidament, a les 10h hi haurà la sortida l’EBike Day Santa Susanna, una proposta d’activitat no competitiva amb bicicleta de muntanya (pot ser elèctrica) que posa en valor el patrimoni, la natura i la gastronomia del territori. A les 12h, es farà la sortida de la Pedalada Escolar Popular per a tots aquells nens i nenes que vulguin gaudir de la bicicleta al festival de Santa Susanna.

Mentre que el diumenge dia 21 es portarà a terme la Shimano Super Cup Massi. Aquesta prova és un prestigiós circuit d’XCO d’alt nivell format per sis proves de categories UCI HC, C1 i C2. Un circuit que puntua per a la Copa Catalana Internacional BTT amb una puntuació superior a la resta de proves. És exclusiu per a les categories Élite, Sub 23 i Junior i comptarà amb una classificació específica. Es tracta del circuit d’XCO més prestigiós del Sud d’Europa i que al costat del de la Copa Catalana Internacional BTT un dels que més punts UCI reparteix arreu del món. La prova de Santa Susanna inclou una Contrarrellotge Individual que es realitzarà dissabte

Descobreix Santa Susanna i tria la teva activitat, no t’ho pots perdre!

https://www.bikeshow-santasusanna.com/

Tancar

El Campionat europeu de Fitness es celebrarà a Santa Susanna del 4 al 8 de maig

Santa Susanna coneguda com la capital mundial del Fitness torna a ser seu del Campionat Europeu de culturisme i fitness que es portarà a terme en el poliesportiu del municipi del 4 al 8 de maig. L’Ajuntament continua en la seva aposta per ser una destinació esportiva referent en el món del fisioculturisme i albergarà novament un campionat internacional amb ressò mundial que acollirà centenar d’atletes.

Santa Susanna acollirà la primera edició del M&M Gravel Grinder

La primera edició de l’esdeveniment ciclista M&M Gravel Grinder es portarà a terme a Santa Susanna el dissabte 13 de maig. Aquesta prova gravel connectarà el mar mediterrani amb els dos parcs naturals més bonics de la zona, el Parc Natural del Montseny i el Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

Veure més

Un repte apassionant que posarà a prova els més exigents i que oferirà a tots els participants preciosos paisatges dels voltants durant tot el recorregut.

 

Es tracta d’un esdeveniment creat per ciclistes amb amor pel gravel en una localització geogràfica amb molta capacitat per a aquesta disciplina, ja que l’orografia de l’entorn de Santa Susanna en permet la seva pràctica. Per això mateix, la M&M no és una competició en si, sinó que es tracta d’una forma de gaudir del ciclisme de gravel, una experiència que cal viure com cadascú vulgui al seu ritme.

 

Els participants podran escollir entre tres diferents modalitats de recorregut depenent de les distancies i desnivells. La ruta de 85K es rodarà al costat del mar, a través de camps de conreu, i tocarà el Montseny amb la punta dels dits per tornar a través del Montnegre. La ruta de 120K els participants hi trobaran una porta d’entrada al Montseny llarga i preciosa, un passadís ràpid al Montnegre i uns últims kilòmetres plans acompanyats del mar. I, pel que fa a la ruta de 200K, la joia de la corona, tots els ciclistes descobriran la duresa del Montseny al mateix moment que gaudiran de les seves vistes i paisatges. S’atravessarà el cor del Montnegre amb vistes al mar amb la mirada a l’horitzó. Un mar que arribarà als últims kilòmetres per ajudar a aconseguir completar el repte més exigent.

 

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Santa Susanna continua apostant pel turisme esportiu ciclista i està obert a rebre noves oportunitats seguint les tendències ciclistes del moment per tal de posicionar la destinació turística dins del mapa ciclista de Catalunya.

Per a les inscripcions i per a més informació: https://www.mmgravelgrinder.com

Tancar

El festival familiar de petit format, el Festivalet, torna a Santa Susanna

L’edició d’enguany començarà el dia 22 d’abril i comptarà amb tres espectacles

Veure més

El Festival familiar de petit format, el Festivalet, torna a Santa Susanna amb tres espectacles. L’edició d’enguany començarà el pròxim 22 d’abril a les 18:30 h quan la Sala Polivalent del Centre Cívic albergarà l’obra “Desconcert” de Santiago Moncada i de la companyia La Magnòlia Teatre. La segona de les tres obres, “Tot esperant en Will”, es durà a terme el 29 d’abril a les 18:30 h, també a la Sala Polivalent del Centre Cívic. L’espectacle va a càrrec de la companyia EGOS petits. Finalment, l’obra “L’odissea del riure perdut” serà l’espectacle que tanqui l’edició d’enguany. Igual que les altres dues, aquesta també tindrà lloc a la Sala Polivalent del Centre Cívic i es realitzarà el 6 de maig a les 18:30 h.

Les entrades pels 3 espectacles ja estan disponibles al web d’Entràpolis (enllaç adjuntat a la dreta de la notícia).

Tancar

Fires Professionals

Santa Susanna reprèn la promoció al mercat alemany a la Fira ITB de Berlín

La fira ITB de Berlín , està considerada com una de les fires de turisme més importants a nivell internacional , celebrada del 7 al 9 de març, a la capital alemanya.

Veure més

És una fira dirigida als agents i professionals del sector turístic que es torna a reprendre després de quatre anys d’aturada per la pandèmia.

Per reforçar la posició de la destinació Costa Barcelona Maresme han estat presents, la tècnica de turisme de l’Ajuntament Mercè López, juntament amb la tècnica de turisme de Malgrat de mar, a més de representants del sector privat de turisme de Catalunya; empreses hoteleres, de transports i agències, entre d’altres.

S’han tingut reunions amb els diferents representants del mercat alemany, des de la Directora del CPT d’Agència Catalana de Turisme, la Sra. Montserrat Sierra, fins a la “Consejeria de turismo” del mercat alemany de Turspain i diferents TTOO i agències de viatges, amb l’objectiu d’actualitzar i reprendre la promoció dels diferents esdeveniments i l’oferta turística de la destinació. Des de Santa Susanna s’ha fet difusió del Bike Show que es durà a terme el proper més de maig a Santa Susanna i del producte de turisme de reunions i esdeveniments (MICE) que s’està treballant actualment.

El mercat alemany és precisament el segon més interessat en viatjar a Catalunya, segons les dades que es desprenen de l’origen de les cerques de vols publicades a l’informe Novetats Intel·litur. Indicadors clau de l’activitat turística del mes de març del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. L’informe també mostra la recuperació i les tendències del mercat emissor alemany i que Espanya és la primera destinació escollida pels alemanys a l’hora de viatjar a l’estranger.

Dins del programa de l’Oficina Espanyola de Turisme a Berlín, es van presentar els resultats de l’enquesta Turium, realitzada pel Grupo Vocento, “Perspectives i tendències del viatger alemany 2023”, on s’ha donat a conèixer que els clients del segment de luxe actual busquen experiències úniques, que estan disposats a pagar un 5% més per un producte sostenible i que reserven més per agències per buscar paquets turístics que compleixin aquests requisits. A més, també s’ha detallat que valoren la tradició, cultura i especialment la gastronomia de l’Estat.

Cal destacar que per Santa Susanna el mercat alemany en el darrer 2022, segons dades estretes del Tourist Data System (TDS) a través del Centre tecnològic de Catalunya Eurecat , ha representat el mercat amb més pernoctacions durant l’any després del francès.

 

Tancar

Santa Susanna participa de nou al Saló de Turisme BTRAVEL de Barcelona

La destinació turística de Santa Susanna participa un cop més al Saló del Turisme de Barcelona celebrat del 24 al 26 de març al Recinte Montjuïc a la Fira de Barcelona. Es tracta d’una fira dirigida al públic final i de proximitat, on més del 80% dels assistents són de Barcelona. En total compta amb 100 expositors directes i 500 indirectes i unes xifres d’assistència que van superar els 20.000 visitants l’any passat.

Veure més

Santa Susanna a través de l’eslògan “Santa Susanna et fa sentir bé” ha estat present al saló oferint tots els productes turístics que es troben a la destinació dirigits al públic de proximitat, principalment, el català. En primer lloc, s’ha promocionat el producte de sol i platja i tota la seva oferta complementaria d’interès turístic. També, s’ha fet difusió del producte esportiu, principalment del ciclisme i les activitats nàutiques que es podran gaudir a les platges de Santa Susanna aquesta temporada 2023.  A més, i seguint les noves tendències de l’oferta i la demanda, s’ha promocionat el turisme de benestar, també conegut a dia d’avui com el “wellbeing” que té com a objectiu la connexió de la ment, el cos i l’ànima amb la intenció de millorar i mantenir el benestar personal.

 

D’altra banda, Santa Susanna ha donat a conèixer l’agenda d’esdeveniments esportius d’aquest any on destaca, entre d’altres, el Bike Show Santa Susanna 2023 que es portarà a terme els propers 20 i 21 de maig en el municipi. Un esdeveniment internacional que englobarà diverses disciplines ciclistes en un mateix cap de setmana. Tota aquesta oferta atractiva ha captivat l’atenció dels visitants que han mostrat interès en passar les seves vacances al municipi.

 

La tècnica de Turisme Mercè López ha estat present al saló i, entre d’altres, ha participat en el taller de Turisme Regeneratiu “Un turisme que connecta amb el lloc”, el qual fa palesa la necessitat de continuar treballant d’una manera multiplicadora i no lineal per a la sostenibilitat turística.

 

El vídeo promocional de Santa Susanna s’ha pogut visualitzar a la pantalla principal de l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, a més dels fulletons promocionals de la destinació que han estat presents en els mostradors d’Estacions Nàutiques Catalanes i de la Diputació de Barcelona i Costa de Barcelona Maresme.

Tancar