En total ha aconseguit 12 de segells que certifiquen el treball i la determinació de l’Ajuntament, empreses i serveis a favor de la qualitat mediambiental de la destinació
Veure més
Santa Susanna s’ha tornat a convertir, un any més, en el municipi del Maresme més distingit amb el segell Biosphere Sustainable Certified a la qualitat i sostenibilitat turística. En total, ha obtingut 12 certificacions que corroboren el treball compartit entre l’Ajuntament i les empreses turístiques a favor de l’equilibri mediambiental.
En un acte organitzat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, el passat día 13 de febrer a Pineda de Mar, van rebre el segell Biosphere, l’Ajuntament de Santa Susanna, Aqua Hotel Aquamarina & Spa, Aqua Hotel Montagut Suites, Aqua Hotel Onabrava & Spa, Atzavara Hotel & Spa, Hotel Alegria Caprici Verd, Hotel Alegria Mar Mediterrania, Hotel Tahití Playa & Suites, Masia Can Rosich, l’Oficina de Turisme de Santa Susanna, la Platja de Llevant i Santa Susanna Chic! Apartments.
Després de Santa Susanna, els municipis que més distincions Biosphere han aconseguit són Pineda de Mar, Malgrat de Mar i el Masnou, 11; i Calella, 8.
La certificació Biosphere és una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR) i la Cambra de Comerç i coordinada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. A partir dels 17 objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, reconeix les bones pràctiques turístiques en matèria de canvi climàtic i sostenibilitat, i de retorn social i cultural.
Tancar
D’altra banda, Santa Susanna ha presentat a Fitur el nou vídeo https://www.youtube.com/watch?v=GvtGvydxayE del Decàleg de Turisme sostenible de Santa Susanna en 10 passos.
Veure més
Seguint la campanya turística “Cuida Santa Susanna, cuida el planeta” iniciada el 2022, el vídeo mostra d’una manera molt visual 10 consells per promoure un turisme més sostenible i reduir la petjada climàtica de l’activitat turística.
Està disponible en català, castellà i anglès, i s’ha fet amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Tancar
L’objectiu és acompanyar els establiments turístics en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Agenda 2030 de les Nacions.
Veure més
En la recerca de la millora continua per a que el municipi esdevingui una destinació turística sostenible, i la voluntat de promoure la implantació de requisits de gestió sostenible a tota la cadena de valor turístic, l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Santa Susanna posa a disposició del sector el nou Manual de Bones Pràctiques per a Establiments Turístics de Santa Susanna.
El projecte s’inicià a principis d’aquest any 2023 en el marc dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD), aprovat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat amb fons europeus Next Generation; i gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament de Santa Susanna a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) des de 2019.
Aquest manual s’elabora amb la voluntat de guiar els establiments turístics del municipi en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, en base als principals reptes de la sostenibilitat en la gestió turística d’empreses i establiments, i un seguit de bones pràctiques que des de l’activitat de l’oferta turística es poden implementar per a esdevenir una destinació més competitiva i alineada amb els objectius globals de desenvolupament sostenible del sector.
Concretament, el Manual es divideix en tretze reptes principals identificats en la gestió sostenible d’un establiment turístic: gestió mediambiental (gestió sostenible de l’aigua, gestió sostenible de l’energia, i gestió i reducció de residus) canvi climàtic i descarbonització, consum responsable (eliminació de plàstics innecessaris, minimització del malbaratament alimentari i cadena de valor sostenible), compromís social (ocupació de qualitat, igualtat i inclusió, accessibilitat i impacte positiu en la comunitat local), comunicació i sensibilització, i digitalització i monitorització. Amb aquesta divisió, s’ofereixen un seguit de diferents bones pràctiques que les empreses turístiques poden aplicar per cada repte.
Moltes empreses turístiques del municipi ja han iniciat el seu camí cap a la sostenibilitat, tenint en compte que Santa Susanna compte amb el nombre més gran de segells Biosphere del Maresme, projecte al qual l’Ajuntament segueix donant suport dins de la Regidoria de Sostenibilitat, Innovació, Comunicació i Turisme. És per aquest motiu, que aquest Manual també s’adapta als diferents nivells de compromís de les entitats, acompanyat d’un test senzill d’autodiagnosi en sostenibilitat, per a conèixer en quin punt de partida es troben i per quins àmbits han de començar a treballar a efectes d’esdevenir més sostenibles en la seva gestió.
Addicionalment a aquesta documentació, l’Ajuntament també va posar a disposició del sector la possibilitat de realitzar una mentoria presencial per conèixer el seu estat de treball inicial, i a les empreses que ho van sol·licitar se’ls va facilitar un informe personalitzat amb indicacions per a l’ús del Manual.
Es pot descarregar el nou Manual de Bones Pràctiques per a Establiments Turístics de Santa Susanna en català i castellà en aquest enllaç.
Tancar
Santa Susanna ha format part de la ruta per Catalunya que han portat a terme els bloggers internacionals procedents d’Àustria Familienurlaub en el marc del turisme familiar.
Veure més
Familienurlaub es tracta d’un blog especialitzat per a famílies on expliquen a través de la seva experiència “in situ” on passar les vacances en indrets adaptats per a famílies; activitats d’oci, rutes, gastronomia local, allotjaments, etc.
Han conegut Santa Susanna a través de l’oferta de bicicletes de Descent on han passejat per les platges, la zona turística i el centre urbà. A més de Santa Susanna han visitat altres indrets de Catalunya com Montserrat, el Poble Espanyol de Barcelona, Mataró o el Castell de Burriac de Cabrera de Mar.
És tracta d’una acció de promoció, en primer lloc, al mercat alemany i seguidament a d’altres mercats del centre d’Europa com Àustria, Suïssa, Països Baixos, Bèlgica i Luxemburg.
Aquest Blog Trip ha estat organitzat per la Diputació de Barcelona a través del Consorci de Promoció Turística del Maresme.
Santa Susanna disposa dels segells de Turisme Familiar, Espotiu i Cicloturisme de l’Agència Catalana de Turisme.
Tancar
Els assistents al 86è Congrés de l’AIPS i als Sport Media Awards destaquen que el municipi disposa d’un entorn privilegiat que permet compaginar actes o jornades de treball amb el lleure, la natura i l’activitat esportiva
Veure més
El primer dia del Congrés Mundial de l’Associació Internacional de Premsa Esportiva (AIPS) l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, es dirigia als 400 assistents provinents dels cinc continents d’aquesta manera: “Han escollit vostès molt bé i els asseguro que no s’han equivocat”. Campolier es referia al fet que la principal associació de la premsa esportiva de tot el món elegís Santa Susanna per fer-hi el seu 86è congrés, que coincideix amb el centenari de l’associació nascuda l’any 1924.
Durant quatre dies, Santa Susanna ha estat el municipi amfitrió dels assistents al Congrés i a la Gala dels AIPS Sport Media Awards. I en totes les intervencions públiques i privades que l’alcalde Campolier ha fet durant aquests no s’ha cansat d’explicar les bondats del poble, que ha comparat amb un oasi. L’opinió dels dirigents de l’esport, periodistes esportius i esportistes que han vingut a aquests esdeveniments no solament no el desmenteix, sinó que referma la idea que Santa Susanna és un lloc ideal per fer-hi grans competicions o trobades de treball perquè permet compaginar-ho amb un entorn natural privilegiat, amb el lleure tranquil i amb l’activitat esportiva.
Aquests són algunes de les opinions dels principals esportistes, dirigents o periodistes esportius internacionals que aquests dies han estat a Santa Susanna:
Edwin Moses, ex atleta i triple medallista olímpic mi bicampió del món:
“Santa Susanna és una meravellosa destinació esportiva, i tinc ganes de tornar-hi, agafar una bicicleta elèctrica i passejar amunt i avall. Si he d’organitzar un esdeveniment vindria a fer-lo aquí, sens dubte”.
Tobias Hedtstück, director de competicions de la UEFA:
“Santa Susanna té una infraestructura espectacular per acollir congressos, i ofereix totes les facilitats perquè aquests esdeveniments siguin un èxit”
Dobromir Karamarinov, president de l’European Athletics:
“Santa Susanna és un lloc ideal per organitzar esdeveniments mundials com aquest, és l’escenari perfecte”
Leonz Eder, president de la International University Sports Federation (FISU):
“Santa Susanna és el lloc ideal per acollir esdeveniments. Les infraestructures son fantàstiques, l’entorn és molt bo, la gastronomia excel·lent i la gent molt acollidora. Veniu a Santa Susanna i gaudiu de la vostra estada”
Àli Kiremitçioglu, vicepresident del Comitè Olímpic de Turquia:
“He vist que hi ha molts bons professionals a Santa Susanna, amb les habilitats per organitzar esdeveniments de diferents dimensions, alguns amb un nivell altíssim com aquest de l’AIPS”
Zsuzsa Csisztu, vicepresidenta de l’AIPS:
“Després d’aquesta experiència no puc fer més que recomanar a tothom que vingui a conèixer i gaudir de Santa Susanna, un lloc extraordinari, amb una població molt acollidora”.
Tomas Giordano, director de premsa de la UEFA:
“Santa Susanna ho té tot per organitzar esdeveniments a nivell mundial, i a més té la platja i la muntanya perquè després dels esdeveniments la gent pugui disfrutar de l’entorn natural”
Julián Redondo, president de l’Associació Espanyola de Premsa Esportiva:
“Aquest esdeveniment demostra la capacitat organitzativa que té Santa Susanna, amb el seu alcalde i la seva gent, capaços d’atraure a persones de més de 110 països, molts més que l’últim Congrés de l’AIPS que es va fer l’any passat a la Xina”
Lionel Dangoumau, director del diari francès L’Équipe:
“Santa Susanna té una dimensió molt adequada per acollir a molts congressistes, amb instal·lacions molt modernes i tots els serveis que necessiten els visitants”
Kiera Byland, ex atleta i medallista olímpica dels Special Olympics:
“La meva primera impressió a Santa Susanna és fantàstica, tot i ser un poble petit és capaç d’organitzar un gran esdeveniment com aquest, mostrant al mon el seu potencial”
Juan Ignacio Gallardo, director del diari Marca:
“Organitzar aquest congrés és estratègicament molt interessant, ja que Santa Susanna aconsegueix tenir ambaixadors a totes les nacions del món, i que parlin d’aquesta destinació tan agradable i d’aquest municipi que és ideal per a passar-hi unes vacances”
Santa Susanna ha estat treballant durant més d’un any per aconseguir aquesta cimera de l’AIPS que permet que el municipi ja formi part de la història d’aquesta associació centenària amb més de 15.000 membres a tot el món.
El 86è Congrés de l’AIPS, apart dels seus treballs interns, ha acollit nombroses presentacions per part dels organitzadors dels JJOO de París, de la UEFA, la FIFA, Campionat Europeu d’Atletisme, Unesco, FISU, la Copa Amèrica de Vela, entre altres. També en el marc d’aquesta cimera, Edwin Moses, considerat el rei de la cursa dels 400 metres tanques, hi va presentar dilluns el seu film autobiogràfic, “Moses 13 steps”. Moses va ser or olímpic als jocs de Mont-real (1976) i Los Angeles (1984) i bronze a Seül (1988); també va ser campió del món a Hèlsinki (1983) i a Roma (1987). Actualment, Moses és president de l’Agència Antidopatge dels Estats Units i president de l’Acadèmia Laureus.
Tancar
Els principals ciclistes professionals de BTT han vingut a competir per aconseguir sumar punts de cara al campionat del món.
Veure més
El cap de setmana del 6 i 7 d’abril, Santa Susanna s’ha tornat a convertir en la capital del ciclisme reunint unes 3.000 persones al voltant de les activitats vinculades amb la bicicleta. Un total de 890 ciclistes han participat directament en el conjunt de proves de BTT i activitats familiars que ha conformat el festival Bike Show, a qui han acompanyat unes 2.000 persones (equips, tècnics i famílies), que brilla amb llum pròpia al calendari ciclista. Però el Bike Show és també una trobada que aplega als ciclistes professionals de BTT, que participen a les proves que formen part del circuit internacional i, per tant, són puntuables pel campionat del món.
Jofre Cullell i Linn Gustafzzon, els guanyadors de diumenge
La prova estrella del festival Bike Show, la prova en línia XCO puntuable per a la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point i per la Shimano Super Cup Massi, ha reunit als grans noms del BTT internacional. En categoria femenina, la guanyadora ha estat la campiona sueca, Linn Gustafzzon (Massi), seguida de la catalana Marta Cano (Primaflor Mondraker Racing Team) i de la francesa Isaure Medde (Team Sunn Performance Cycling).
En categoria masculina ha guanyat el català Jofre Cullell (BH Coloma Team) seguit de l’andalús David Valero (BH Coloma Team). El francès Loan Cheneval (Massi) ha quedat tercer.
Aquests són tots els guanyadors de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point Santa Susanna 2024 – UCI C1:
La prèvia de dissabte
El festival Bike Show ha començat el dia 6 amb el Gravel Ride Tour, un recorregut de 60 km pel Montnegre on han participat 80 ciclistes; l’ebike, dedicat als aficionats a la bicicleta elèctrica i la Super Youth Santa Susanna (180 participants) destinada als joves talents. Aquesta primera part del matí ha acabat amb una pedalada escolar que ha reunit una cinquantena de nenes i nens.
La contrarellotge de la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point tancava la primera jornada del Bike Show amb la victòria de Meta Tanick (Misser Project), en dones, i de Roc Cubí (Misser Project), en homes.
Hi ha una opinió generalitzada entre els corredors d’arreu que el circuit de BTT de Santa Susanna és dels millors per la seva exigència, espectacularitat i singularitat.
Tancar
Un total de 135 atletes han participat en la II Copa Catalana de Powerlifting, que s’ha disputat al Pavelló Poliesportiu de Santa Susanna. A més dels concursants, a l’esdeveniment hi han assistit més de 600 persones, que han vingut expressament a veure la competició. El powerlifting és una de les modalitats més intenses de l’esport de força. Implica aixecar el màxim pes possible en tres moviments clau.
Els participants han ocupat tres hotels del poble i durant sis dies, a més de la competició, han aprofitat per fer turisme per la zona.
Veure més
La 14ª edició de la Bol d’Or de petanca ha portat a Santa Susanna un total de 1350 persones procedents de França i Suïssa. Es tracta de jugadors i jugadores de petanca que han participat al torneig de veterans que organitza l’empresa francesa Latitude Sud Sport.
El torneig va començar el dia 7 d’abril i s’allarga fins aquest divendres, dia 12. Durant sis dies, aquests jugadors suïssos i francesos s’han allotjat als hotels Onabrava & Spa, Aquamarina & Spa i Aquahotel Montagut & Spa. A més de participar a la competició de petanca han aprofitat la seva estada a Santa Susanna, i el bon temps que ha fet, per a fer turisme i gaudir d’unes mini vacances.
Latitude Sud Sport ha tornat a triar Santa Susanna per al seu esdeveniment per la capacitat hotelera que té el poble i pels espais polivalents que pot oferir. De fet, aquesta mena d’esdeveniments són els que permeten allargar i desestacionalitzar la temporada turística. A més, posicionen Santa Susanna com una destinació familiar i esportiva de qualitat.
Tancar
L’espai la Llàntia, de Santa Susanna, acollirà un cartell de luxe on destaquen Malú, Rozalén, Ara Malikian, Sergio Dalma, Mushkaa i The Tyets
Veure més
Aquest migdia s’ha presentat a Barcelona el nou festival “Mar d’Estiu”, que és l’aposta dels ajuntaments de Santa Susanna i Pineda de Mar per a omplir les vetllades del Maresme amb les millors propostes musicals. Aquest nou projecte carregat d’il·lusió compta amb la direcció de la promotora barcelonina TheProject i neix per esdevenir una autèntica referència.
La convocatòria inclou més de 10 propostes amb concerts per a tots els gustos, que tindran lloc a l’espai La llàntia de Santa Susanna, al costat mateix de Pineda de Mar. Una localització del tot envejable a tocar del mar, ben a prop de l’estació ferroviària, amb línies properes d’autobús i zones d’aparcament accessibles. En sintonia amb l’aposta de Santa Susanna i Pineda de Mar per la sostenibilitat, el festival “Mar d’Estiu” planteja un veritable compromís amb el medi ambient apostant per la mínima empremta, el reciclatge de residus i el transport ecològic no contaminant com a primera opció, entre d’altres iniciatives. Els concerts acabaran a les 11 de la nit per tal de conciliar l’oci i el descans de veïns, a més de facilitar la tornada en transport públic.
El festival arribarà durant la primera quinzena d’agost, comptant també amb un espai Village per actuacions de petit format. Inclourà una programació amb propostes 100% catalanes, emergents i amb veu de dona. També hi haurà espai per gastronomia i productes Km 0. L’espai La Llàntia, de Santa Susanna, acollirà els principals concerts per mantenir un enfocament transversal i polièdric, amb propostes per a tots els públics. El cartell girarà al voltant dels grans noms amb trajectòries artístiques consolidades, parant especial atenció a l’escena catalana.
El grup Ojete Calor inaugurarà el cicle el 3 d’agost, donant pas a una programació que comptarà amb un bon grapat de grans noms com Luz Casal, Ara Malikian, Sopa de Cabra i Los Secretos. Artistes de gran renom com Malú, que repassarà en directe les seves millors cançons, Sergio Dalma o Juan Magán, amb els seus hits de ball llatins, també formen part d’aquesta cita estel·lar. El gadità Antoñito Molina, en plena espiral ascendent, és tota una realitat indiscutible d’aquesta temporada, arribant a audiències cada cop més grans. Els sempre inspirats God Save The Queen i Rozalén, que presentarà el seu nou disc El Abrazo, també seran presents al festival.
Pels més joves el cartell inclou un doble concert amb Mushkaa i The Tyets, dues de les propostes més actuals i populars del moment que completen un festival que promet grans moments pels amants de la millor música en directe.
Tancar
18 maig
2 al 9 juliol
3 al 18 agost
1 al 10 setembre
En el marc de Fitur 2024, es reconeix el compromís i l’aposta del municipi a favor de la sostenibilitat, la innovació i l’equilibri del planeta.
Veure més
Santa Susanna s’ha convertit en la primera destinació turística de sol i platja d’Espanya i la segona de totes les destinacions que certifica oficialment la seva petjada de carboni d’acord amb l’estàndard internacional ISO 14064. Global Omnium ha realitzat tot el procés de càlcul i preparació necessari per fer la certificació, que ha estat auditada per la Asociación Española de Normalización y Certificación (AENOR). La certificació abasta la totalitat del cicle de vida de l’activitat turística. Es tracta d’un salt qualitatiu en l’aposta de l’Ajuntament de Santa Susanna a favor d’una activitat econòmica sostenible i innovadora, és a dir, respectuosa amb el medi ambient i amb el futur del planeta.
L’acte de lliurament del certificat s’ha fet en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que es fa a les instal·lacions de la Fira de Madrid. Hi han participat Joan Campolier (Alcalde de Santa Susanna), Enrique Martínez (President de SEGGITUR, societat mercantil que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme), Juan Luis Pozo (Director de Sostenibilitat de Global Omnium), Nicolas Henríquez (Director de Desenvolupament de Negoci d’AENOR) i Rafael Moreno (Gestor DTI de l’Ajuntament de Santa Susanna).
Un senyal d’identitat
L’alcalde Campolier ha ressaltat l’orgull per la feina feta per l’equip municipal per assolir “aquesta important fita que reflecteix el compromís del municipi per mantenir el seu lideratge i referència del sector d’acord amb els més alts estàndards de qualitat que incorporen la sostenibilitat com a senyal d’identitat”. Per la seva banda, Enrique Martínez, President de SEGITTUR, ha remarcat la importància d’aquest fet “dins de l’estratègia de les destinacions turístiques d’integració de la sostenibilitat i les seves millors pràctiques dins de la digitalització desenvolupada a la destinació, cosa que l’ajuda a generar confiança entre els seus clients pel compromís real que tenen amb el planeta”.
Segons Juan Luis Pozo, director de Sostenibilitat del Grup Global Omnium, Santa Susanna no només es converteix en la primera destinació turística de sol i platja que certifica oficialment la seva petjada de carboni, sinó que avança en el seu ferm propòsit de sostenibilitat amb “fets i no paraules ”, que és el que demostra el compromís del municipi amb el camí cap a la neutralitat.
Un indicador internacional
La petjada de carboni és l’indicador de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle associades al cicle de vida d’un producte, servei o organització. Es quantifica en emissions de CO2 que són alliberades a l’atmosfera. Aquesta certificació és el punt de partida a partir del qual dissenyar una estratègia de reducció de les emissions —via projectes de reducció— o la compensació de les mateixes ( que també implica indirectament reducció, a través de projectes que generen reduccions amb què compensar les emissions). Fa temps que l’Ajuntament de Santa Susanna treballa en aquesta línia.
Tancar
Centrat en la digitalització i la sostenibilitat, celebrat a Tenerife i organitzat per Segittur.