Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

El campionat d’Espanya de raid 2020 es disputarà a Santa Susanna

27 de novembre de 2020
  • El campionat d’Espanya de raid 2020 es disputarà a Santa Susanna

Quedarà integrat en les proves del 67è International Raid, la cursa hípica més antiga d’Europa que es celebrarà aquest mes de desembre

El 3, 4 i 5 de desembre es celebrarà a Santa Susanna la 67a edició del Raid Internacional Barcelona-Santa Susanna. Com ja sabeu, es tracta de la prova hípica més antiga d’Europa i la que aplega als millors especialistes en aquesta especialitat. Aquest any, a causa de la pandèmia de la Covid-19, la competició es farà seguint les més estrictes mesures de seguretat adoptades per les autoritats catalanes, espanyoles i els organismes internacionals.

Un total de 180 binomis de genet i cavall han volgut ser presents en aquesta edició. Es tracta de genets experts procedents d’Alemanya, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Catalunya, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia i Uruguai que han volgut participar a la darrera gran prova del calendari de raids internacionals. Aquest any, a més, la competició integra el Campionat d’Espanya de Raid 2020.
El Raid Internacional està format per diverses proves que s’apleguen sota diverses categories (estrelles). La prova d’una estrella consisteix en una cursa de 100 km que es realitza en un sol dia. La de dues estrelles es fa en dos dies i els binomis han de recórrer 76km cada dia. I la de tres estrelles –que és la que  aquest any és Campionat d’Espanya– es fa en dos dies, cada dia 92km.
Una vegada més el poble es converteix en l’epicentre d’una competició internacional  d’alt nivell. L’alcalde, Joan Campolier, ha volgut destacar que en uns moment que “en uns moments delicats pel que tots sabem, és reconfortant comprovar com aquest poble, Santa Susanna, inspira la suficient confiança als organisme esportius catalans, espanyols i internacionals per ser seu de competicions tant destacades com el raid hípic”.

L’International Raid Barcelona-Santa Susanna és un esdeveniment que es disputa totalment a l’aire lliure i en plena natura. Degut al context actual l’accés al públic queda restringit.