Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

La qualitat de l’aigua de la platja de Santa Susanna és “excel·lent”, segons l’estudi fet per la Generalitat

19 de novembre de 2021

“L’Agència Catalana de l’Aigua va controlar les zones de bany de Llevant – les Caletes i de les Dunes des de l’1 de juny fins al 24 de setembre

L’aigua de les platges de Llevant – les Caletes i de les Dunes és excel·lent. Aquest és el resultat del Programa de Vigilància i Informació de la Qualitat de les Aigües de Bany a Catalunya elaborat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la temporada de bany 2021.

Els treballs es van realitzar de forma quinzenal entre els dies 1 de juny i 24 de setembre. Van consistir en la recollida i transport de mostres d’aigua als laboratoris d’anàlisi, inspecció ambiental de les zones de bany, seguiment i valoració de les dades analítiques i ambientals, classificació de la qualitat de les aigües de bany, i publicació periòdica de la informació de l’estat de l’aigua i zones de bany al web de l’ACA a través de l’aplicació PlatgesCat.

La classificació d’excel·lent de l’aigua de bany de Santa Susanna des del punt de vista sanitari complementa el prestigi que la platja ja té entre els banyistes i turistes que visiten el poble. De fet, l’Ajuntament dedica una atenció especial a la salubritat i higiene de la façana litoral per garantir que els habitants del municipi i els visitants i turistes disposin d’una zona de bany de màxima qualitat.

Control de 255 zones de bany

Aquest any, el Programa de Vigilància s’ha fet a 255 zones de bany costaneres (87 a la demarcació litoral de Girona, 85 a la de Tarragona i 83 a la de Barcelona) i 13 zones de bany interior (5 a Lleida, 4 a Barcelona, 3 a Girona i 1 a Tarragona).

En finalitzar la temporada de bany, l’ACA procedeix a avaluar la classificació de la qualitat de l’aigua de cada zona de bany i a posar-les per categories: Excel·lent, Bona, Suficient, Insuficient. Aquesta classificació s’obté mitjançant el tractament estadístic de les dades obtingudes en les darreres quatre temporades de bany, tal com ho marca la normativa de la Unió Europea. Això garanteix un resultat ajustat a la realitat i allunyat del fet conjuntural del moment. Per a la classificació de l’any 2021 s’han tractat conjuntament les dades dels anys 2018, 2019, 2020 i 2021.

El Programa de Vigilància es va iniciar l’any 1990.”

[ssba]