Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

El Raid Hípic Internacional supera de llarg la xifra de participants del 2018

9 de desembre de 2019

203 binomis de genet i cavall han volgut ser presents a la prova de resistència més antiga d’Europa

La 66a edició del Raid Internacional Barcelona-Santa Susanna ha estat un èxit de participació i públic. En total, s’han citat al poble 203 binomis (genet-cavall), 47 més que en l’edició del 2018. Es tracta de genets experts procedents d’Andorra, Aràbia Saudita, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Catalunya, Dinamarca, Espanya, França, Regne Unit, Itàlia, Jordània, Kuwait, Noruega, Oman, Països Baixos, Portugal, Suècia, Suïssa, Txèquia, Uruguai i la Xina, que han volgut participar a la darrera gran prova del calendari de raids internacionals. L’alcalde, Joan Campolier, ha volgut destacar “la confiança que Santa Susanna inspira entre els organitzadors de proves esportives internacionals. Aquest augment espectacular respecte a l’any passat –afegeix Campolier—és una demostració més d’això que dic”. La prova de Santa Susanna és la més antiga d’Europa.

Novament, el poble ha estat l’epicentre d’una competició d’alt nivell. El Raid, a més del seu prestigi internacional, deixa a la retina dels espectadors unes imatges d’una bellesa i plasticitat enorme.

El Raid Internacional està format per quatre curses: la CEI*, una prova de 85 km; les CEI** i CEIYJ**, amb un total de 140 km cadascuna; i la CEI***, amb un recorregut de 180 km.

El 66è Raid hípic Internacional s’ha disputat entre els dies 5, 6 i 7 de desembre. Entre participants, jutges i acompanyants, Santa Susanna i voltants ha acollit unes 5.000 persones.