Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna assisteix al Congrés Mundial de Turisme Esportiu

26 de novembre de 2021

“L’esdeveniment posa en relleu la importància econòmica i social del turisme esportiu, un sector en el qual Santa Susanna fa temps que hi treballa i que ha permès al municipi acollir grans cites esportives.

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, i l’equip de turisme han assistit al Congrés Mundial de Turisme Esportiu, celebrat els dies 25 i 26 de novembre a Lloret de Mar. L’objectiu de l’esdeveniment, organitzat conjuntament per la Generalitat de Catalunya i l’Organització Mundial del Turisme (OMT), ha estat analitzar la relació entre el turisme esportiu i el desenvolupament sostenible i inclusiu, la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització. Hi han participat personalitats del món de l’esport i el turisme d’arreu del món.

En la inauguració del Congrés, l’alcalde de Santa Susanna va coincidir amb la directora de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, amb qui va comentar alguns dels projectes en els quals s’està treballant actualment.

Santa Susanna és una de les destinacions esportives afiliada a l’Agència Catalana de Turisme, i ha estat distingida com a destinació de ciclisme. Cal destacar la gran capacitat de captació de grans esdeveniments esportius que té el municipi, com per exemple els Campionats de Fitness, el darrer Campionat Mundial de Petanca, el Raid Internacional, el Bike Festival o la Copa Catalana de BTT de Catalunya, entre d’altres.

Per a la destinació turística de Santa Susanna, l’organització d’esdeveniments esportius i l’esport tenen una gran rellevància com a eix de promoció turística. Alguns dels atractius que ofereix el municipi són els grans espais naturals, des de platges a l’entrada del Parc Natural del Montnegre, la gran oferta i qualitat dels allotjaments i els productes de ciclisme i natura que s’estan desenvolupant.

El 2018, un total de 258.511 turistes internacionals van escollir Catalunya per motius esportius. Pel que fa als turistes de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol, 701.963 també van viatjar amb motivacions esportives. En total, van generar un impacte de 558 milions d’euros, fet que demostra la importància d’aquest tipus de turisme.

Santa Susanna fa temps que treballa per atraure turisme esportiu, no només pels indicadors econòmics, sinó també pels valors que l’esport promou i que contribueixen a un turisme més sostenible, inclusiu i diversificat. Un altre dels grans objectius en la planificació turística del municipi és la digitalització, com a Destinació Turística Inte·ligent (DTI).”

[ssba]