Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna difon el seu model de senyalística intel·ligent al congrés Digital Tourist 2019

23 d'octubre de 2019

Es va celebrar a Benidorm i és el fòrum de referència de la indústria digital per a les Destinacions Turístiques Intel·ligents

L’Ajuntament de Santa Susanna ha explicat el seu model de senyalística intel·ligent al sector de la indústria digital que treballa per a les Destinacions Turístiques intel·ligents. Ha estat al Congrés Digital Tourist 2019 que s’ha celebrat a Benidorm (Marina Baixa) els dies 17 i 18 d’octubre. El congrés, organitzat per la patronal del sector de la indústria tecnològica digital a Espanya, AMETIC, ha reunit els representants del sector turístic, les administracions i la indústria tecnològica.

Santa Susanna ha estat un dels ponents de la taula “La senyalística a les Destinacions Turístiques Intel·ligents” i ha presentat el seu projecte de senyalística intel·ligent desenvolupat per Inventrip, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte posiciona Santa Susanna a l’avantguarda en el sector turístic ja que compleix amb la Norma UNE 178503 de Semàntica en Destinacions Intel·ligents. De fet, és una de les primeres destinacions en complir amb la norma. Haver realitzat el projecte de Senyalística Intel·ligent  significa comptar amb un model de dades escalable, la segmentació de la demanda mitjançant la utilització de les 55 tipologies de turisme utilitzades a la norma, la millora del SEO i la caracterització de l’oferta (geolocalització, tematització i jerarquització dels recursos i serveis turístics).

El pla integral de senyalització de Santa Susanna incorpora les millors tecnologies del mercat: beacons, targetes NFC, codis QR i geobalises virtuals. També aporta informació per fer anàlisi big data i compta ja amb API d’integració amb la futura plataforma smart de la població.

El congrés Digital Tourist 2019 ha treballat sobre intel·ligència artificial en turisme; mobilitat intel·ligent; turisme accessible; destinacions turístiques intel·ligents; turisme de natura; patrimoni i cultura; contractació pública; compra pública innovadora turística; tourist smart offices; senyalística; plataforma i UNE 178 turística; i turisme i els ODS.

El Congrés el va presidir la secretària d’Estat de Turisme en funcions, Isabel Oliver, i el president de Segittur, Enrique Martínez. Benidorm ha acollit l’última sessió plenària de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) on s’ha aprovat l’entrada dels nous socis, entre els quals estava Santa Susanna.

L’organisme ja té 105 membres.

[ssba]