Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna entra a la xarxa de la Diputació que treballa el desenvolupament municipal sostenible

27 de maig de 2022

La incorporació a aquest grup és una pas més de l’estratègia seguida per l’Ajuntament per fer del poble un espai de convivència amable, acollidor, saludable i conscienciat amb un futur respectuós amb el medi ambient

L’Ajuntament de Santa Susanna s’ha incorporat a la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un “club” de municipis que treballen conjuntament en el seu procés de planificació estratègica urbana i territorial, a partir dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, les agendes urbanes espanyola i de Catalunya i la participació ciutadana.

En aquesta reunió s’han activat els mecanismes de participació dels diversos ajuntaments així com dels coneixements que s’aporten des dels seus àmbits, com a actors capdavanters en la implementació efectiva de les agendes urbanes en el seu territori.

L’objectiu de la trobada, impulsada per la Diputació de Barcelona, ha estat explicar a les entitats locals participants la redacció i implementació entre els agents implicats, de les agendes urbanes locals, a més de l’intercanvi d’experiències entre municipis i la capacitació d’equips.

Hi han participat 14 entitats locals adherides a la xarxa, així com set municipis nous que tenen previst la seva incorporació. Així, les entitats participants que reben suport de la Diputació de Barcelona per a la redacció de l’Agenda urbana local són els municipis de la Mancomunitat de Municipis de la Conca d’Òdena, integrada per Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí; a més dels municipis de Sant Cugat del Vallès, Martorell, Canet de Mar i Masquefa.

Altres localitats participants que compten amb plans d’acció de l’Agenda Urbana Europea han estat Sant Boi de Llobregat, Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Granollers, Mataró i Martorell. També hi han intervingut altres municipis que s’incorporen a la xarxa. A més de Santa Susanna hi ha l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Cerdanyola, Vallirana, Torrelles de Llobregat i la Llagosta.

L’Agenda Urbana és el full de ruta en el qual es marca l’estratègia  per fer dels pobles i ciutats àmbits de convivència amable, acollidores, saludables i conscienciades, constituint un “menú a la carta” per a que tots els actors, públics i privats, que intervenen en els municipis des dels seus respectius camps d’actuació, puguin elaborar els seus propis plans d’acció.

[ssba]