Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna explica el seu projecte de municipi sostenible a l’Smart City Expo World Congress

18 de novembre de 2021

“Rafael Moreno, responsable de la DTI impulsada per l’Ajuntament, explica l’estratègia que segueix el poble per garantir l’equilibri entre sol, platja, esport i natura

Santa Susanna ha estat un dels municipis convidats a l’Smart City Expo World Congress, l’esdeveniment principal a escala mundial dedicat a les ciutats intel·ligents. L’Smart City Expo World Congress mostra com crear pobles i ciutats més sostenibles i eficients, gràcies a la innovació i la tecnologia. L’esdeveniment, que ha tingut com a escenari la Fira de Barcelona, va començar el 16 de novembre i avui ha fet la cloenda.

El responsable del projecte de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) de l’Ajuntament de Santa Susanna, Rafael Moreno, ha participat en la ponència, “Actuacions de ciutat intel·ligent en turisme sostenible, mobilitat i cultura”. I ha compartit ponència amb els responsables de les mateixes àrees dels ajuntaments de Manresa i la Garriga.

Moreno ha explicat el projecte de municipi sostenible de Santa Susanna. Ha remarcat la importància turística del poble a nivell mediterrani, l’especialització que donen les marques de Turisme Familiar i Turisme Esportiu (sol, platja, esport i natura) atorgades per l’Agència Catalana de Turisme, però també la necessitat d’atacar els possibles impactes de tot plegat. Les 17.000 places hoteleres tenen un impacte directe en el consum d’aigua i electricitat i en la generació de residus. Per això, l’Ajuntament ha elaborat un pla estratègic per a la zona turística del poble que persegueix millorar la sostenibilitat integrat de l’espai. Això passa per l’ordenació natural i respectuosa dels recursos turístics vinculats a la façana marítima per recuperar l’entorn i evitar la seva degradació, minimitzar-ne els impactes ambientals i fer-ho compatible amb l’activitat econòmica.

El gestor DTI de Santa Susanna ha explicat que el model d’activitat turística de futur es basa en la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i l’accessibilitat.”

[ssba]