Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna és el municipi del Maresme amb més distincions Biosphere al turisme sostenible

16 de maig de 2022
  • Santa Susanna és el municipi del Maresme amb més distincions Biosphere al turisme sostenible

Santa Susanna ha estat reconeguda per la seva aposta pel turisme de qualitat i sostenible. En el marc de la Jornada de Sostenibilitat organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona que s’ha fet al poble, 12 empreses i serveis de Santa Susanna han obtingut el segell Biosphere Sustainable. Es tracta de: AQUA Hotel Aquamarina & Spa, AQUA Hotel Montagut Suites, AQUA Hotel Onabrava & Spa, Chic Apartments, el Cuc de Santa Susanna, Hotel Alegria Caprici Verd, Hotel Alegria Mar Mediterrània, Hotel Tahití Playa, Masia Can Rosich, l’oficina de turisme, la Platja de Llevant i la Destinació Santa Susanna.

De fet, Santa Susanna és el municipi del Maresme amb la xifra més alta de reconeixements, 12, seguit de Calella i Pineda de Mar, amb 11 segells i el Masnou amb 10. A la comarca s’ha lliurat el segell Biosplere Sustainable  a un total de 95 empreses, serveis i destinacions turístiques adherides l’any 2021 al programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere reconegudes per l’Institut de Turisme Responsable (ITR). Una marca de confiança a nivell mundial que acredita la seva aposta per les pràctiques sostenibles i permet millorar el seu posicionament en relació al turisme sostenible.

Mirar cap el futur

La principal conclusió de la Jornada de Sostenibilitat –on es van lliurar els Biosphere—és que el futur del sector turístic passa per aquest Compromís amb el medi ambient i amb la tecnologia; que és en aquest sentit on cal invertir i apostar. L’alcalde Joan Campolier, ha insistit que aquest “éun treball intensiu, però que val la pena l’esforç  i ha posat d’exemple l’aposta de Santa Susanna: “El nostre objectiu és viure i conviure amb el turisme, amb la millor qualitat”, ha afirmat.

El president del Consorci, Joaquim Arnó, ha destacat que “l’aposta del Consorci en aquest àmbit és donar una cobertura a nivell territorial a entitats públiques i a entitats privades que fan unes apostes decidides per accions concretes destinades a la circularitat mediambiental i a tenir un turisme sostenible i de Km 0”.

L’acte ha comptat amb la participació de la gerent de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, Soledad Bravo Letelier, qui ha destacat la importància del segell Biosphere tant a nivell estatal com internacional. En el mateix sentit s’ha expressat la diputada de Turisme de la Diputació, Abigail Garrido.

 

[ssba]