Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna rep l’aval de l’Estat per enfilar el seu futur com a Destinació Turística Intel·ligent

19 de gener de 2021
  • Santa Susanna rep l’aval de l’Estat per enfilar el seu futur com a Destinació Turística Intel·ligent

S’inicia el camí de les destinacions intel·ligents, amb un full de ruta que li permetrà posicionar-se per abordar la transformació digital i sostenible en el context dels nous fons de recuperació europeus.

Santa Susanna ha rebut avui el full de ruta per a la seva conversió en Destinació Turística Intel·ligent, que ha estat elaborada per SEGITTUR després de dur a terme un informe diagnòstic i analitzar quines mesures ha de posar en marxa en els 5 eixos del model DTI (governança, innovació, tecnologia, accessibilitat i sostenibilitat).

[Llegiu-ne més a continuació]

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha lliurat a l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, el distintiu de Destinació Turística Intel·ligent adherit, amb el qual es posa de manifest que Santa Susanna ha iniciat el camí de les destinacions intel·ligents, amb un full de ruta que li permetrà posicionar-se per abordar la transformació digital i sostenible en el context dels nous fons de recuperació europeus.

Valdés ha destacat que “el full de ruta i el pla d’acció permetran a Santa Susanna aprofitar les oportunitats que s’obren i sortir reforçada de la situació tan complicada com a conseqüència de la Covid-19”.

Campolier ha assenyalat que “Santa Susanna aspira a ser la destinació de costa de referència a la Mediterrània per la seva gestió eficient de la sostenibilitat. Per aconseguir-ho hem dissenyat una estratègia i un ambiciós pla de la mà de l’empresariat de la destinació. Fomentar la mobilitat sostenible, adaptar la franja de litoral per fer-la més resilent davant els previsibles efectes del canvi climàtic, promoure la circularitat de l’economia a través de productes agrícoles km0 entre el sector turístic i el comerç de proximitat, conservar les platges, la biodiversitat i el paisatge, són algunes de les accions que posarem en marxa amb caràcter immediat. El repte és ambiciós, però val la pena “.

Per a l’elaboració de l’informe diagnòstic i pla d’acció de Santa Susanna s’han mantingut reunions amb tots els agents relacionats amb el sector i s’han analitzat més de 400 requisits vinculats amb els eixos d’una destinació turística intel·ligent.

Dels cinc eixos analitzats, la sostenibilitat és on la ciutat obté millors resultats, fruit de l’aposta de Santa Susanna per la sostenibilitat turística, especialment amb el relacionat amb la conservació i millora de el patrimoni cultural, així com pel seu pla d’energia sostenible.

Pel que fa a la governança, aquest és el segon dels eixos més ben valorat gràcies a la seva aposta per la transparència i per la participació. Es proposa reforçar l’ens gestor de la destinació, així com prioritzar la planificació estratègica que haurà de treballar la propera dècada, tant en termes de ciutat com des de la visió de destinació turística intel·ligent.

En relació amb l’accessibilitat, el full de ruta assenyala la necessitat de desenvolupar documents estratègics, així com promocionar l’oferta accessible i incorporar l’accessibilitat a les eines de promoció de la destinació.

Pel que fa a les recomanacions per millorar la innovació es proposa crear una unitat específica d’innovació que pugui ajudar a implantar-la tant en processos de gestió, com en la comercialització i en la creació de nous productes i serveis turístics. En el cas de la tecnologia, s’anima la destinació a comptar amb eines de gestió del coneixement.