Veure més
Els treballs es van realitzar de forma quinzenal entre els dies 1 de juny i 24 de setembre. Van consistir en la recollida i transport de mostres d’aigua als laboratoris d’anàlisi, inspecció ambiental de les zones de bany, seguiment i valoració de les dades analítiques i ambientals, classificació de la qualitat de les aigües de bany, i publicació periòdica de la informació de l’estat de l’aigua i zones de bany al web de l’ACA a través de l’aplicació PlatgesCat.
La classificació d’excel·lent de l’aigua de bany de Santa Susanna des del punt de vista sanitari complementa el prestigi que la platja ja té entre els banyistes i turistes que visiten el poble. De fet, l’Ajuntament dedica una atenció especial a la salubritat i higiene de la façana litoral per garantir que els habitants del municipi i els visitants i turistes disposin d’una zona de bany de màxima qualitat.
Control de 255 zones de bany
Aquest any, el Programa de Vigilància s’ha fet a 255 zones de bany costaneres (87 a la demarcació litoral de Girona, 85 a la de Tarragona i 83 a la de Barcelona) i 13 zones de bany interior (5 a Lleida, 4 a Barcelona, 3 a Girona i 1 a Tarragona).
En finalitzar la temporada de bany, l’ACA procedeix a avaluar la classificació de la qualitat de l’aigua de cada zona de bany i a posar-les per categories: Excel·lent, Bona, Suficient, Insuficient. Aquesta classificació s’obté mitjançant el tractament estadístic de les dades obtingudes en les darreres quatre temporades de bany, tal com ho marca la normativa de la Unió Europea. Això garanteix un resultat ajustat a la realitat i allunyat del fet conjuntural del moment. Per a la classificació de l’any 2021 s’han tractat conjuntament les dades dels anys 2018, 2019, 2020 i 2021.
El Programa de Vigilància es va iniciar l’any 1990.
Tancar
Veure més
Aquests bons resultats reforcen un sector damnificat per la Covid19, demostrant ser competitius en els mercats i tenir la força i la voluntat per allotjar turistes nacionals i internacionals prenent totes les mesures de seguretat decretades, sent capaços d’afrontar la nova realitat amb la major normalitat possible.
També es destaquen els següents resultats de valoració: personal 8’7, ubicació 8’7, neteja 8’4, confort 8’3, instal·lacions i serveis 8’2.
L’aposta de la destinació pel públic familiar i l’esportiu també fomenta la qualitat dels turistes que s’interessen per passar les seves vacances a Santa Susanna a través d’esdeveniments importants durant tot l’any.
(Dades obtingudes directament de Booking el 16/11/2021).
Tancar
Veure més
Es tracta d’un servei web inclusiu que permet difondre i facilitar a totes les persones informació rellevant i ampliada sobre els diferents llocs d’interès turístic. Aquesta eina és fàcil fer-la servir. Permet una navegació clara i senzilla a través d’un disseny accessible per la percepció ràpida i efectiva. Està pensada per ser utilitzada també per persones invidents i dona accés a la informació en varis idiomes (català, castellà i anglès) i també en àudio sense la necessitat de descarregar Apps.
Aquest projecte forma part de l’estratègia d’Smart Destination de Santa Susanna i del pla de sostenibilitat. És una solució TIC disponible per a la majoria de persones gràcies als telèfons intel·ligents; la informació visual és responsive, ja que s’adapta a tot tipus de dispositius, ordinadors, tablets o smartphones; és compatible amb Android i IOS; geoposicionament de cada punt en el mapa, permetent l’ús d’assistents en ruta; informació actualitzada en temps real; disponibilitat de dades d’ús del servei; entre d’altres.
Tancar
Veure més
Tancar
Veure més
Santa Susanna ha tornat a superar amb nota l’organització d’un esdeveniment esportiu internacional de primer nivell. Del 3 al 8 de novembre, el poble ha tornat a fer valer l’atribut amb el qual es coneix a la destinació turística Santa Susanna: la capital mundial del fitness. Durant aquests dies ha estat la seu del Campionat Mundial 2021 Bodybuilding, Fitness, Junior & Màster que organitza la International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB).
Més de 1.800 atletes procedents de 102 països han participat en aquest campionat del món que es considera el més important de tot el calendari internacional de la IFBB. Santa Susanna s’ha responsabilitat, un cop més, de l’organització en contacte constant amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i el Consejo Superior de Deportes que depèn del Ministeri de Cultura i Esports espanyol.
A més del campionat de Fitness, Santa Susanna també ha estat escenari del Congrés Mundial IFBB 2021. Va ser inaugurat el dia 3 de novembre per l’alcalde, Joan Campolier. Presidit pel Dr. Rafael Santonja va aplegar els representants de l’elit mundial d’aquest esport. Entre altres, va ser a Santa Susanna el Sheikh de Fujairah, al Emirats Àrabs Units, Abdullah Bin Hamad Al Sharqi.
Impacte positiu per al municipi
S’han complert les previsions econòmiques previstes per l’organització. El Congrés i el Mundial de Fitness han portat a Santa Susanna unes 3.000 persones que s’han allotjat als hotels del poble. Les 16.000 pernoctacions d’esportistes i acompanyants, més el consum a les botigues i establiments de la localitat, representen un impacte positiu per a Santa Susanna de més d’un milió d’euros.
Més enllà de l’impacte econòmic, aquest esdeveniment també significa un nou impuls a la imatge internacional de Santa Susanna. Sobretot gràcies als milions de seguidors que el fitness té arreu del món i els milions de posts amb vídeos, fotografies i comentaris que s’han distribuït a través de les xarxes socials.
El projecte Santa Susanna, capital mundial del fitness, va néixer el 2003 i fins a l’actualitat s’han celebrat més de 29 campionats internacionals i han competit més de 48.000 atletes d’elit a Santa Susanna.
Tancar
Veure més
La potent selecció de França s’ha proclamat campiona del món de petanca a Santa Susanna. S’ha imposat en la categoria masculina a Espanya, segona classificada, i a Itàlia i Finlàndia que van quedar en tercera posició. Aquest mundial ha servit perquè Santa Susanna entri a la història de la petanca. És la primera vegada que en una única seu i de forma simultània han competit totes les categories: tripletes femenines i tripletes junior (13 i 14 de novembre) i tripletes masculines (20 i 21 de novembre).
En el conjunt del campionat, França ha estat la gran guanyadora. Ha aconseguit vèncer a la categoria masculina i junior, i quedar en segona posició a la categoria de tripletes femenines, que va guanyar Tailàndia. El Campionat del Món de Petanca ha servit per fer visible la potència d’un esport capaç de moure milers de persones. També per fer aflorar seleccions que tenen un equips potents com Espanya, Itàlia, Finlàndia, Tunísia, Madagascar o Països Baixos.
Entre els dos caps de setmana, el Campionat del Món de Petanca ha portat a Santa Susanna 2.000 participants procedents de 50 països. El volum d’espectadors que s’han desplaçat al municipi ha rondat els 6.000. El mundial s’ha emès a través de la plataforma LaLigaSports, amb audiències milionàries de telespectadors a nivell internacional.
Tancar
Veure més
En total hi han participat 190 corredors de diverses categories que han fet els 26 km del recorregut del circuït que ha transcorregut per corriols i trialeres de la Serra de la Guàrdia, la d’en Perera, la de Cal Curt, i la de Miralles.
Els vencedors de la cursa de Santa Susanna han estat:
En tractar-se de la darrera prova, ha servit també per definir els campions de Catalunya Enduro de les diferents modalitats. Són els següents:
Tancar
Veure més
El cap de setmana del 3, 4 i 5 desembre Santa Susanna ha tornat a acollir els principals genets i amazones del panorama internacional. Un total de 133 binomis (genet/amazona i cavall) han competit en la darrera gran prova de la temporada. Al CEI1* hi han participat 45 binomis; al CEIJY1*, 13 binomis; al CEI2*, 55 binomis i al CEI3*, 20 binomis.
Els inscrits a la prova han vingut d’Alemanya, Algèria, Argentina, Austràlia, Àustria, Brasil, Egipte, Espanya, França, Hongria, Iran, Irlanda, Italià, Mèxic, Mònaco, Portugal, Suècia i Suïssa. També ha estat present a la cursa el campió del món de motociclisme, Àlex Crivillé, que ha quedat en 12ª posició. En total, unes 300 persones han pernoctat als hotels del poble.
Els guanyadors han sigut, a la prova reina, la CEI3*, el genet Juntin Mourou amb Dragueuz d Pacouli AA; a la CEI*, l’amazona, Paula Muntalà amb Mangawave AA; a la CEI2*, Agda Muixi amb Ezil de Flauzins; i a la CEIYJ1*, la guanyadora ha estat Claudia Pérez amb Avia Polvorillo.
Aquesta és la prova hípica més antiga d’Europa i la que aplega als millors especialistes en aquesta modalitat. És una competició organitzada per la Federació Catalana d’Hípica, la Federació Espanyola i el Club Hípic de Garbí.
Tancar
Veure més
El responsable del projecte de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) de l’Ajuntament de Santa Susanna, Rafael Moreno, ha participat en la ponència, “Actuacions de ciutat intel·ligent en turisme sostenible, mobilitat i cultura”. I ha compartit ponència amb els responsables de les mateixes àrees dels ajuntaments de Manresa i la Garriga.
Moreno ha explicat el projecte de municipi sostenible de Santa Susanna. Ha remarcat la importància turística del poble a nivell mediterrani, l’especialització que donen les marques de Turisme Familiar i Turisme Esportiu (sol, platja, esport i natura) atorgades per l’Agència Catalana de Turisme, però també la necessitat d’atacar els possibles impactes de tot plegat. Les 17.000 places hoteleres tenen un impacte directe en el consum d’aigua i electricitat i en la generació de residus. Per això, l’Ajuntament ha elaborat un pla estratègic per a la zona turística del poble que persegueix millorar la sostenibilitat integrat de l’espai. Això passa per l’ordenació natural i respectuosa dels recursos turístics vinculats a la façana marítima per recuperar l’entorn i evitar la seva degradació, minimitzar-ne els impactes ambientals i fer-ho compatible amb l’activitat econòmica.
El gestor DTI de Santa Susanna ha explicat que el model d’activitat turística de futur es basa en la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i l’accessibilitat.
Tancar
Veure més
En la inauguració del Congrés, l’alcalde de Santa Susanna va coincidir amb la directora de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, amb qui va comentar alguns dels projectes en els quals s’està treballant actualment.
Santa Susanna és una de les destinacions esportives afiliada a l’Agència Catalana de Turisme, i ha estat distingida com a destinació de ciclisme. Cal destacar la gran capacitat de captació de grans esdeveniments esportius que té el municipi, com per exemple els Campionats de Fitness, el darrer Campionat Mundial de Petanca, el Raid Internacional, el Bike Festival o la Copa Catalana de BTT de Catalunya, entre d’altres.
Per a la destinació turística de Santa Susanna, l’organització d’esdeveniments esportius i l’esport tenen una gran rellevància com a eix de promoció turística. Alguns dels atractius que ofereix el municipi són els grans espais naturals, des de platges a l’entrada del Parc Natural del Montnegre, la gran oferta i qualitat dels allotjaments i els productes de ciclisme i natura que s’estan desenvolupant.
El 2018, un total de 258.511 turistes internacionals van escollir Catalunya per motius esportius. Pel que fa als turistes de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol, 701.963 també van viatjar amb motivacions esportives. En total, van generar un impacte de 558 milions d’euros, fet que demostra la importància d’aquest tipus de turisme.
Santa Susanna fa temps que treballa per atraure turisme esportiu, no només pels indicadors econòmics, sinó també pels valors que l’esport promou i que contribueixen a un turisme més sostenible, inclusiu i diversificat. Un altre dels grans objectius en la planificació turística del municipi és la digitalització, com a Destinació Turística Inte·ligent (DTI).
Tancar