L’Oasi del mediterrani

#VisitSantaSusanna

NOTÍCIES

Turisme sostenible en 10 passos

Santa Susanna estrena la campanya “Cuida Santa Susanna, cuida el planeta”. 

Veure més

L’acció central de la iniciativa és una guia digital amb 10 consells i molts recursos pràctics per promoure un turisme més sostenible. La guia s’adreça a turistes i visitants, establiments turístics i veïns i veïnes. Inclou consells i propostes d’activitats que generen un impacte positiu a l’entorn més proper i també a escala global.

El decàleg es distribuirà a través de l’Oficina de Turisme, dels allotjaments i dels comerços, amb cartells als espais públics del poble i per les xarxes socials. S’ha editat en un format 100% digital i està adaptat per llegir-ho en dispositius mòbils per evitar residus de paper i promoure l’estalvi de recursos. Es pot descarregar a la web de Turisme en català, castellà, francès, anglès i alemany.

Aquí teniu el link: https://stasusanna-barcelona.com/qr-pdf-guia/ 

Tancar

Santa Susanna disposa de dos canals de natació en aigües obertes

Es tracta d’un recorregut de 2,5 km d’una dificultat mitjana i com a màxim a una distància de 200 metres de la costa que permet gaudir del mar fent esport sense haver de pagar.

Veure més

Santa Susanna compta amb dos canals de natació d’aigües obertes. Un és el canal de les Caletes, que surt de la platja de Llevant, passant per la platja de les Caletes i finalitza a l’inici de la platja de les Dunes. El segon és el de les Dunes, que surt i acaba a la mateixa platja de les Dunes.

Aquests canals permeten a nadadors professionals i aficionats realitzar el recorregut sempre que hi hagi l’abalisament amb boies a mar. Cal nedar sempre per dins de la línia de boies, de manera autònoma i seguint les recomanacions dels cartells informatius, que estan situats a la sorra, concretament als punts d’entrada i sortida de cada canal. Cal conèixer les recomanacions prèviament a l’inici de l’activitat. Algunes de les recomanacions bàsiques són l’ús del casquet de bany de colors vius i boia de senyalització, encara que hi hagi les boies de delimitació.
En total són 2,5 km que es poden recórrer fent natació o snorkel en aigües obertes, un esport a l’aire lliure, en contacte amb el mar, amb una dificultat mitjana i com a màxim a 200 m de la costa.
D’altra banda, els cartells disposen d’informació sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí, que es poden descarregar en format QR al mòbil.

Tancar

Santa Susanna disposa de wifi intel·ligent i gratuït d’alta qualitat al centre i a la zona turística

S’ha desplegat a la Plaça Catalunya, al Parc del Colomer, a la platja, a l’avinguda del Mar, a les Fonts del Torrentó de Can Gelat i a la zona comercial

Veure més

Santa Susanna compta amb una xarxa wifi intel·ligent desplegada a la Plaça Catalunya, al Parc del Colomer i a la zona turística que permet connexió gratis a Internet a les platges, a l’avinguda del Mar, a les Fonts del Torrentó de Can Gelat i a la zona comercial Espais Susanna.

Aquesta iniciativa forma part del projecte de Destinació Turística Intel·ligent (DTI). L’empresa Wiongo ha estat l’encarregada d’implantar el projecte smartwifi d’alta qualitat a les zones de gran afluència turística de Santa Susanna. Els hotels i allotjaments del municipi han col·laborat amb el projecte cedint els seus espais per instal·lar l’equipament que dona cobertura a la xarxa smartwifi. La xarxa smartwifi dona un servei de qualitat de gamma alta, ràpid i àgil. Suposa una experiència positiva i satisfactòria a l’hora d’utilitzar els serveis digitals públics i privats. A més, la xarxa permetrà a l’Ajuntament disposar d’informació en temps real d’allò que interessa als visitants de Santa Susanna, del perfil de turista que hi ha en tot moment, de la seva procedència, mobilitat, preferències i interessos. I això serà possibles gràcies a la tecnologia Big Data associada al projecte smartwifi. Aquest volum d’informació servirà perquè l’Ajuntament faci una planificació dels recursos públics més adient sabent allò que interessa als residents i turistes de Santa Susanna.

Tancar

Santa Susanna rep 5 milions d’euros dels Fons Next Generation per a reordenar el front marítim i executar el projecte de platges intel·ligents

La inversió representarà la transformació d’un dels espais més emblemàtics del municipi i evitarà la seva degradació, minimitzant-ne els impactes ambientals i fent-t’ho compatible amb l’activitat econòmica

Veure més

Santa Susanna ha aconseguit que els governs d’Espanya i de Catalunya apostin pel projecte estratègic de millora de la sostenibilitat dels espais del front marítim del municipi. Rebrà 5 milions d’euros procedents dels Fons Next Generation, i aconseguits a través de la Convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

L’Ajuntament ha elaborat un pla estratègic de millora de la sostenibilitat de l’espai a través de l’ordenació dels recursos turístics vinculats a la façana marítima per evitar la seva degradació, minimitzar-ne els impactes ambientals i fer-ho compatible amb l’activitat econòmica. És a dir, compaginar el model de sol, platja i natura.

Els projectes que Santa Susanna ha presentat i que han rebut l’aval dels governs espanyol i català són:

  • La construcció d’un pas subterrani per a vehicles i vianants que doni accés al front marítim però que alhora en limiti el seu us; que reguli els accessos i les zones d’aparcament, amb l’objectiu de reduir els impactes ambientals derivats del trànsit rodat sobre els ecosistemes litorals i el benestar de les persones. (Competitivitat)
  • L’ordenació i urbanització del passeig marítim com a senda marítima natural que permeti la confluència i gaudi de diverses activitats a l’espai natural del camí paral·lel a la platja, i a la mateixa platja, creant un espai de benestar per a la pràctica de esport i l’activitat física, accessible, i que permeti afavorir els estils de vida actius i saludables. (Transició verda i sostenible).
  • La implantació de tecnologia a la destinació per tal de millorar la governança i sostenibilitat de la destinació que permetin l’obtenció de dades mediambientals, la seva gestió i la comunicació i sensibilització de residents i turistes (Transició digital)
  • La reorganització de l’oferta turística i el model de gestió de la informació i la promoció impulsant la digitalització del sector turístic. (transició digital i competitivitat)

Tots aquests plans son compatibles amb l’estratègia de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) de la qual en forma part el municipi.

La Convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme estava dotada amb 615 milions d’euros destinats a les comunitats autònomes. Catalunya ha rebut 69,87 milions. Santa Susanna és el tercer municipi de Catalunya que més recursos rebrà (5 milions d’euros) només superat per Salou (6 milions) i Lloret de Mar (5’9 milions). I és l’únic municipi de la comarca del Maresme que n’ha rebut.

Tancar

Santa Susanna és el municipi del Maresme amb més distincions Biosphere al turisme sostenible

El poble obté 12 segells dels 95 que s’han lliurat a la comarca a empreses, entitats, serveis i institucions on es reconeix el seu compromís amb la sostenibilitat

Veure més

Santa Susanna ha estat reconeguda per la seva aposta pel turisme de qualitat i sostenible. En el marc de la Jornada de Sostenibilitat organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona que s’ha fet al poble, 12 empreses i serveis de Santa Susanna han obtingut el segell Biosphere Sustainable. Es tracta de: AQUA Hotel Aquamarina & Spa, AQUA Hotel Montagut Suites, AQUA Hotel Onabrava & Spa, Chic Apartments, el Cuc de Santa Susanna, Hotel Alegria Caprici Verd, Hotel Alegria Mar Mediterrània, Hotel Tahití Playa, Masia Can Rosich, l’oficina de turisme, la Platja de Llevant i la Destinació Santa Susanna.

De fet, Santa Susanna és el municipi del Maresme amb la xifra més alta de reconeixements, 12, seguit de Calella i Pineda de Mar, amb 11 segells i el Masnou amb 10. A la comarca s’ha lliurat el segell Biosplere Sustainable  a un total de 95 empreses, serveis i destinacions turístiques adherides l’any 2021 al programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere reconegudes per l’Institut de Turisme Responsable (ITR). Una marca de confiança a nivell mundial que acredita la seva aposta per les pràctiques sostenibles i permet millorar el seu posicionament en relació al turisme sostenible.

Mirar cap el futur

La principal conclusió de la Jornada de Sostenibilitat –on es van lliurar els Biosphere—és que el futur del sector turístic passa per aquest Compromís amb el medi ambient i amb la tecnologia; que és en aquest sentit on cal invertir i apostar. L’alcalde Joan Campolier, ha insistit que aquest “éun treball intensiu, però que val la pena l’esforç  i ha posat d’exemple l’aposta de Santa Susanna: “El nostre objectiu és viure i conviure amb el turisme, amb la millor qualitat”, ha afirmat.

El president del Consorci, Joaquim Arnó, ha destacat que “l’aposta del Consorci en aquest àmbit és donar una cobertura a nivell territorial a entitats públiques i a entitats privades que fan unes apostes decidides per accions concretes destinades a la circularitat mediambiental i a tenir un turisme sostenible i de Km 0”.

L’acte ha comptat amb la participació de la gerent de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, Soledad Bravo Letelier, qui ha destacat la importància del segell Biosphere tant a nivell estatal com internacional. En el mateix sentit s’ha expressat la diputada de Turisme de la Diputació, Abigail Garrido.

Tancar

ESDEVENIMENTS SANTA SUSANNA

La Bike Show 2022 aplega un miler de participants de prop de 20 països

Santa Susanna es torna a convertir en referent internacional de les activitats relacionades amb el món de la bicicleta

Veure més

Aquí podeu veure el vídeo

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Santa Susanna una nova edició del Bike Show on s’han congregat prop d’un miler de participants de diferents edats, països i categories. Una edició marcada per la gran diversitat de nacionalitats entre els participants, de fins a 20 països diferents. (Espanya, Andorra, França, Argentina, Bèlgica, Veneçuela, Uruguai, Itàlia, Cuba, Alemanya, Egipte, Gran Bretanya, Israel, Iran, Mèxic, Polonia i Portugal)

Aquesta nova edició ha estat marcada per la incorporació d’una nova prova, el Gravel Ride Tour, que acollia a Santa Susanna la primera de les quatre proves de la categoria per tota Catalunya, amb un total de 81 participants. La prova ha destacat per recórrer el Parc Natural del Montnegre i el Corredor amb una etapa de 63 km.

Enguany, també s’ha celebrat la segona edició de l’Ebike Tour a Santa Susanna, amb una participació de 110 persones que van poder escollir entre dos tracks diferents; el bàsic de 30 km i 1300 metres de desnivell positiu i un track tècnic de 37 km i 1700 metres de desnivell positiu per a tots els amants de les bicicletes elèctriques, on van poder gaudir de les vistes i del PN Montnegre i Corredor amb avituallaments i a on es van poder degustar productes de km 0.

El dissabte al matí es va viure també la festa del ciclisme per a joves amb la Super Cup Youth amb un total de 192 participants des de les categories principiants fins a infantil.

Just després de la Super Cup Youth va tenir lloc la Super Cup Femenina amb la presència de campiones olímpiques, com Rebecca McConnell.

El dissabte per la tarda va ser el torn  la contra rellotge de la Copa Catalana Continental Super Cup Massi, amb 149 participants, que tindria lloc durant tot el diumenge. Sumant totes les categories – Cadet, Junior, Màster 30, 40, 50 i 60, Èlit i Sots-23 – 359 corredors van desenvolupar les seves habilitats ciclistes pel magnífic emplaçament del PN Montnegre i Corredor.

Un cap de setmana ple d’activitats esportives per a tothom, on des dels més petits fins els més grans es va poder gaudir d’un ambient de festa i diversió tant del ciclisme com de Santa Susanna; Posant de manifest, un cop més, perquè Santa Susanna és destinació certificada amb turisme Esportiu i familiar.

Tancar

La solidaritat amb Ucraïna esdevé un dels eixos de l’Europeu IFBB 2022 de Santa Susanna

Gairebé 900 atletes de 42 països tornen a convertir el municipi en la capital del culturisme i del fitness, organitzant i acollint la competició europea d’aquesta modalitat esportiva

Veure més

La solidaritat amb el poble d’Ucraïna i el convenciment que l’esport ha d’estar per damunt de qualsevol conflicte bèl·lic ha marcat el Congrés europeu de l’IFBB, la Federació Internacional de Culturisme i Fitness, i el campionat corresponent. Per primer cop Rússia no ha participat en un esdeveniment d’aquestes característiques. Tampoc hi ha estat present Bielorússia. Tot i les absències dels atletes d’aquest dos estat que representen gairebé el 20% del total de participants, en cap moment se’ls ha citat explícitament. Tant el president de la Federació Internacional, Rafael Santonja, com l’alcalde Joan Campolier han volgut deixar clar que l’esport no ha de pagar els problemes de la guerra.

Del 5 al 8 de maig, per Santa Susanna han passat gairebé 900 atletes de 42 països que han participat a l’European Bodybuilding, Fitness & Fitness Challenge en les categories sènior, junior i màster. La delegació ucraïnesa solament ha pogut participar amb les atletes femenines (27); els homes no hi han pogut ser perquè el seu país està en guerra i estan tots mobilitzats. Les dones d’Ucraïna han pogut venir gràcies a les gestions de la Federació Fitness Romania i  la IFBB. Les 27 participants han passat la frontera per Romania i d’aquesta manera han pogut arribar fins a Santa Susanna.

Durant aquest dies, a Santa Susanna, a més del miler d’atletes han vingut al voltant d’unes 200 persones, entre acompanyats i membres federatius. Això vol dir que aquests dies, al municipi hi ha hagut al voltant de les 5.000 pernoctacions.

Santa Susanna i la IFBB  han començat a parlar de la possibilitat que el congrés mundial i el Campionat del Món de Bodybuilding, Fitness & Fitness Challenge també es faci al municipi del 2 al 6 de novembre d’aquest 2022. La previsió és que hi assisteixin més de 100 països i més de 2.000 atletes de l’elit mundial d’aquest esport.

Tancar

Agenda esdeveniments 2022

Ja podeu consultar tota la programació anual 2022 d’esdeveniments culturals, familiars i esportius de Santa Susanna.

FIRES I CONGRESSOS PROFESSIONALS

Fitur posa Santa Susanna com a model de planificació ordenada i de municipi compromès amb un futur sostenible

El responsable DTI, Rafael Moreno, explica la proposta de reordenació del front marítim i de platges intel·ligents que ha estat seleccionat pels governs espanyol i català per rebre 5 milions d’euros dels Fons Next Generation.

Veure més

Fitur, una de les fires internacionals de turisme més importants del món, coneix perfectament Santa Susanna. Fa molts anys que la destinació turística hi és present. Per uns dies, Fitur (Madrid) es converteix en l’aparador imprescindible de tots els agents del sector.
Aquest any, Santa Susanna ha estat un dels municipis protagonistes de les Jornades Fitur
Know-How&Export al costat d’Hellín (Castella – La Manxa), El Ejido (Andalusia) i Gijón (Astúries). Carlos Romero, director d’I+D+I de Segitur (Societat que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme) va justificar la presència de Santa Susanna. I, citant explícitament a l’alcalde Joan Campolier, va explicar que “Santa Susanna és un municipi que ha fet les coses molt bé, davant d’altres que no ho han fet”. Romero va afegir: “Han planificat amb sentit i el projecte (que ha obtingut els 5 milions d’euros dels Fons Next Generation) els permetrà situar-se i jugar en una altra lliga”.
Amb aquesta targeta de presentació, Rafael Moreno, cap del projecte DTI de l’Ajuntament de Santa Susanna, va detallar la proposta de reordenació del front marítim i de platges intel·ligents. Moreno va detallar que l’Ajuntament ha elaborat un pla estratègic de millora de la sostenibilitat de l’espai a través de l’ordenació dels recursos turístics vinculats a la façana marítima per evitar la seva degradació, minimitzar-ne els impactes ambientals i fer-ho compatible amb l’activitat econòmica. És a dir, compaginar el model de sol, platja i natura. Tot això, en un municipi de 3.604 habitants; que disposa de 14.000 places d’allotjament turístic amb un sostre de 20.000; amb 2 milions de pernoctacions que suposa esdevenir el quart municipi de Catalunya que recapta més taxa turística; i en un entorn natural i saludable format per 150 hectàrees de terres de cultiu intensiu i protegit.
A Fitur es van detallar els projectes que han rebut l’aval dels governs espanyol i català que són:
o La construcció d’un pas subterrani per a vehicles i vianants que doni accés al front marítim, però que alhora en limiti el seu ús; que reguli els accessos i les zones d’aparcament, amb l’objectiu de reduir els impactes ambientals derivats del trànsit rodat sobre els ecosistemes litorals i el benestar de les persones. (Competitivitat)
o L’ordenació i urbanització del passeig marítim com a senda marítima natural que permeti la confluència i gaudi de diverses activitats a l’espai natural del camí paral·lel a la platja, i a la mateixa platja, creant un espai de benestar per a la pràctica d’esport i l’activitat física, accessible, i que permeti afavorir els estils de vida actius i saludables. (Transició verda i sostenible). La implantació de tecnologia a la destinació per tal de millorar la governança i sostenibilitat de la destinació que permetin l’obtenció de dades mediambientals, la seva gestió i la comunicació i sensibilització de residents i turistes (Transició digital)
o La reorganització de l’oferta turística i el model de gestió de la informació i la promoció impulsant la digitalització del sector turístic. (transició digital i competitivitat)
Tots aquests plans són compatibles amb l’estratègia de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) de la qual en forma part el municipi.

Tancar

Santa Susanna participa un any més a la BTravel

Santa Susanna ha estat un any més present a la Fira BTravel de Barcelona on ha promocionat la destinació turística a tots els visitants.

Enguany, s’ha aprofitat la ocasió per fer difusió del Santa Susanna Bike Show, l’esdeveniment estrella del món de la bicicleta que es celebra el 23 i 24 d’abril.