Notícies Santa Susanna

TORNAR AL LLISTAT

Santa Susanna modernitza la seva marca perquè reculli l’aposta per la sostenibilitat i la innovació

24 de maig de 2024
  • Santa Susanna modernitza la seva marca perquè reculli l’aposta per la sostenibilitat i la innovació

Es presenta en societat la nova identitat corporativa del municipi que defineix la destinació turística com “L’oasi del Mediterrani” i el poble com el lloc “On volem viure”

L’Ajuntament de Santa Susanna ha presentat la nova marca de poble i de destinació turística que neix amb la voluntat d’esdevenir el símbol on els veïns i els sectors econòmics, socials i esportius del municipi s’hi sentin plenament identificats. “És una marca que volem que ens identifiqui i que tothom identifiqui amb el que és el nostre poble”, ha dit l’alcalde Joan Campolier, en l’acte públic celebrat a l’auditori del Centre Cívic.

La marca neix per perdurar en el temps. La nova marca substitueix l’escut tradicional de l’Ajuntament (que es reserva per les comunicacions corporatives institucionals, bàsicament, d’alcaldia) i la de turisme, que ja tenia una vintena d’anys.

Es tracta d’una identitat molt més moderna, dinàmica, fresca, suggeridora, vistosa, atractiva i viva –que “ens presenta en societat tal com som”, segons Campolier—i que recull l’aposta del municipi per la sostenibilitat i la innovació. La marca té una doble aplicació: de cara endins i de cara enfora. De cara endins, cap a les susannenques i susannencs, la nova marca juga amb l’atribut “On volem viure” per remarcar que viure a Santa Susanna no és el producte de l’atzar sinó d’una decisió presa conscientment. I de cara enfora, bàsicament de cara al turisme i als visitants, es fa visible que els atractius de Santa Susanna la converteixen en una illa de benestar i natura; per això es consolida la idea que és “L’oasi del Mediterrani”.

La presentació de la marca s’ha fet en dues sessions que han aplegat a més de 300 persones, entre veïns, treballadors municipals, representants del sector turístic i dirigents institucionals de la comarca.

El futur s’escriu aquí

Una marca és una identitat. Més enllà del logotip que s’utilitzi el que ha d’incorporar són els atributs que la representen i la filosofia que la impregna. Per això, la regidora de Sostenibilitat, Innovació, Turisme i Comunicació, Sílvia Vives, centrava la seva intervenció en l’afirmació: “El futur s’escriu aquí”. Es referia a dos fets separats per gairebé 50 anys però que representen l’ADN de l’aposta de Santa Susanna pel medi ambient i per la sostenibilitat. El primer fet el posava en boca de Campolier, “L’alcalde sempre m’ha explicat –deia Vives—que fa 50 o 60 anys, els que estaven al capdavant del poble tenien clar que no es vendrien Santa Susanna al millor postor; que no convertirien l’espai agrícola en un camp de ciment amb gratacels i que la nostra identitat passava per preservar el nostres camps, les nostres platges i la nostra muntanya de l’especulació. I així ho van fer”. Mig segle després, la continuïtat d’aquella acció, diu Vives, és l’actual política municipal que contempla un Pla de Sostenibilitat ambiciós capaç de fer compatible l’activitat turística, el lleure i l’esport amb el respecte “escrupolós” al medi ambient. Vives va ser clara: “Respectar el medi ambient no vol dir no fer res. L’immobilisme purità ni crea futur, ni crea riquesa, ni dona oportunitats a la nostra gent. La tecnologia ens permet fer allò que hem de fer i volem fer, sense malmetre l’ecosistema”, diu la regidora.

No hi ha marxa enrere

L’alcalde Campolier encara va anar més enllà. “La nostra aposta per la sostenibilitat i la innovació no té marxa enrere”, va dir. De fet, el municipi s’ha convertit en la primera destinació de sol i platja d’Espanya a certificar la seva petjada de carboni; disposa d’un ambiciós pla de renaturalització del seu front marítim finançat amb fons Next Generation i cada cop més és escenari d’un turisme familiar, esportiu i de congressos que “és un turisme net i sa”, segons l’alcalde. El model de Santa Susanna de desenvolupament econòmic, urbanístic i social no ha passat desapercebut per Israel. Durant gairebé dos anys afiliats al seu principal sindicat, Histadrut, han fet cap al municipi per estudiar-lo “com un model d’èxit”.

Un treball acurat

La nova marca identifica el treball i la filosofia del que s’està fent a Sant Susanna amb la sostenibilitat i la innovació. Els encarregats d’explicar com s’ha treballat, com s’aplicarà i la importància d’aquesta actualització en el nou context van ser Rafael Moreno, gestor DTI de l’Ajuntament; Mercè López, tècnica de Turisme municipal i Maria Àngels Serra, directora de Chias Marketing Systems SL.

[ssba]